Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Nekkupalat

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka

30 palaan

  • 2 dl kidesokeria
  • 2 dl siirappia
  • 2 dl kermaa
  • 2 dl pähkinöitä, niin monia erilaisia kuin haluat

Valmistusohje

1. Ota esiin pelti, jossa on hieman korkeat reunat, ja vuoraa se leivinpaperilla. Kaada pähkinät paperille.

2. Kaada sokeri, siirappi ja kerma kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kunnes massa on paksua, kuplivaa ja aika tummaa; tähän menee 25-45 minuuttia, riippuen kattilan koosta. Tee nekkutesti; kun kaadat tipan nekkumassaa kuppiin, jossa on kylmää vettä, pisaran tulee kovettua heti.

3. Kaada massa pähkinöiden päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa. Murra levystä pienempiä paloja tai murskaa levy vasaran avulla. Säilytä palasia kannellisessa rasiassa jääkaapissa.

Jouluksi nekku sopii makean ystäville täydellisesti. Lämpimän karamellimassan kaataminen pienenpieniin vuokiin on kuitenkin vaivalloista. Tee helpompi versio, ja kaada paljon erilaisia pähkinöitä pellille ja nekkumassa niiden päälle. Resepti on erittäin yksinkertainen; kaksi desiä kaikkea!

Lisää aiheesta:

Hellapoliisin kermanekutFudgeNekkumakeisetJoulunekutJoulukuulatHelppo & nopea suklaakakku
MakeisetLisäkeruoatVälipalatKananmunatonGluteenitonJouluKasvisruokaJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Makeiset
  • 09.12.201506:58
    Päivän resepti

    Hellapoliisin kermanekut

  • 18.02.201300:00
    Suklaakonvehdit

    Karppaajan suklaakonvehdit

  • 27.02.201408:28
    Sami Granroth

    Karpalo-valkosuklaafudge

  • 14.10.201513:33
    Suklaakonvehdit

    Jaakko Halmetojan raakasuklaa

  • 18.02.201300:00
    Joulu

    Rocky Road suklaaherkku