Nekkupalat
Jouluksi nekku sopii makean ystäville täydellisesti. Lämpimän karamellimassan kaataminen pienenpieniin vuokiin on kuitenkin vaivalloista. Tee helpompi versio, ja kaada paljon erilaisia pähkinöitä pellille ja nekkumassa niiden päälle. Resepti on erittäin yksinkertainen; kaksi desiä kaikkea!
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
30 palaan
- 2 dl kidesokeria
- 2 dl siirappia
- 2 dl kermaa
- 2 dl pähkinöitä, niin monia erilaisia kuin haluat
Valmistusohje
1. Ota esiin pelti, jossa on hieman korkeat reunat, ja vuoraa se leivinpaperilla. Kaada pähkinät paperille.
2. Kaada sokeri, siirappi ja kerma kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kunnes massa on paksua, kuplivaa ja aika tummaa; tähän menee 25-45 minuuttia, riippuen kattilan koosta. Tee nekkutesti; kun kaadat tipan nekkumassaa kuppiin, jossa on kylmää vettä, pisaran tulee kovettua heti.
3. Kaada massa pähkinöiden päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa. Murra levystä pienempiä paloja tai murskaa levy vasaran avulla. Säilytä palasia kannellisessa rasiassa jääkaapissa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Meksikolainen papukeitto
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Kapen helppo kurpitsapasta
-
Salamurhaajan pasta eli spagetti all'assassina
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti