Nekkupalat

Jouluksi nekku sopii makean ystäville täydellisesti. Lämpimän karamellimassan kaataminen pienenpieniin vuokiin on kuitenkin vaivalloista. Tee helpompi versio, ja kaada paljon erilaisia pähkinöitä pellille ja nekkumassa niiden päälle. Resepti on erittäin yksinkertainen; kaksi desiä kaikkea!

30 palaan

  • 2 dl kidesokeria
  • 2 dl siirappia
  • 2 dl kermaa
  • 2 dl pähkinöitä, niin monia erilaisia kuin haluat

Valmistusohje

1. Ota esiin pelti, jossa on hieman korkeat reunat, ja vuoraa se leivinpaperilla. Kaada pähkinät paperille.

2. Kaada sokeri, siirappi ja kerma kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kunnes massa on paksua, kuplivaa ja aika tummaa; tähän menee 25-45 minuuttia, riippuen kattilan koosta. Tee nekkutesti; kun kaadat tipan nekkumassaa kuppiin, jossa on kylmää vettä, pisaran tulee kovettua heti.

3. Kaada massa pähkinöiden päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa. Murra levystä pienempiä paloja tai murskaa levy vasaran avulla. Säilytä palasia kannellisessa rasiassa jääkaapissa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.