Julkaistu
Nduja on hieman tulinen, Italian Calabriasta kotoisin oleva salamilevite, jota voi käyttää esimerkiksi pizzan täytteenä tai pastakastikkeen raaka-aineena. Tähän superhelppoon ndujapastaan ei tarvitse kuin muutaman raaka-aineen! Ndujapurkin löydät kaupasta todennäköisesti valmiskastikehyllystä, pestojen läheisyydestä.
- Aktiivinen valmistusaika: 10min
- Kokonaisvalmistusaika: 20min
- Annosmäärä: 2-3
Ndujakastike
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 punasipuli
- 1 prk (400 g) kokonaisia kuorittuja tomaatteja tölkissä TAI paseerattua tomaattia
- 2–3 rkl ndujaa purkista
- 1 tl sokeria
- loraus pastan keitinvettä
Lisäksi
- 250 g pastaa
- Tuoretta basilikaa
- Pecorino- tai parmesaanijuustoa raastettuna
Valmistusohje
- Kuumenna öljy pannulla ja kuullota hienonnettu sipuli.
- Lisää joukkoon tölkkitomaati tai paseerattu tomaatti. Sekoita ja keittele hetken kokoon. Laita sillä välin pastavesi kiehumaan ja keitä pastat pakkauksen ohjeen mukaan al dente -kypsyisiksi.
- Lisää kastikkeen joukkoon nduja. Maista kastiketta ja lisää halutessasi ndujaa.
- Mausta kastiketta vielä ripauksella sokeria, niin tomaatin maku korostuu. Keittele kastiketta kokoon.
- Viimeistele kastike lorauksella pastan keitinvettä.
- Tarjoile ndujakastike pastan, tuoreen basilikan ja raastetun pecorinojuuston kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan