Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ndujapasta – koukuttava pastakastike valmistuu vain muutamasta raaka-aineesta

1:33Mitä on nduja? Näin teet siitä todella helposti pastakastikkeen
Julkaistu 06.05.2022 14:44

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

  • Kokonaisvalmistusaika: 20 min
  • Aktiivinen aika: 10 min
  • Annosmäärä: 2-3

Ndujakastike

  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 punasipuli
  • 1 prk (400 g) kokonaisia kuorittuja tomaatteja tölkissä TAI paseerattua tomaattia
  • 2–3 rkl ndujaa purkista
  • 1 tl sokeria
  • loraus pastan keitinvettä

Lisäksi

  • 250 g pastaa
  • Tuoretta basilikaa
  • Pecorino- tai parmesaanijuustoa raastettuna

Valmistusohje

  1. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota hienonnettu sipuli.
  2. Lisää joukkoon tölkkitomaati tai paseerattu tomaatti. Sekoita ja keittele hetken kokoon. Laita sillä välin pastavesi kiehumaan ja keitä pastat pakkauksen ohjeen mukaan al dente -kypsyisiksi.
  3. Lisää kastikkeen joukkoon nduja. Maista kastiketta ja lisää halutessasi ndujaa. 
  4. Mausta kastiketta vielä ripauksella sokeria, niin tomaatin maku korostuu. Keittele kastiketta kokoon.
  5. Viimeistele kastike lorauksella pastan keitinvettä.
  6. Tarjoile ndujakastike pastan, tuoreen basilikan ja raastetun pecorinojuuston kera.

Nduja on hieman tulinen, Italian Calabriasta kotoisin oleva salamilevite, jota voi käyttää esimerkiksi pizzan täytteenä tai pastakastikkeen raaka-aineena. Tähän superhelppoon ndujapastaan ei tarvitse kuin muutaman raaka-aineen! Ndujapurkin löydät kaupasta todennäköisesti valmiskastikehyllystä, pestojen läheisyydestä.

ndujapasta ndujaMTV

Lisää aiheesta:

Valkosipulivoipasta alle vartissa – helppo ja nopea arkiruokaIna Gartenin pasta arrabbiata -kastikeVodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohjePasta Limonello – Natan helppo hittipasta, jota ei voi mokataNäin valmistat avokadopastan entistäkin nopeammin – tätä kikkaa on pakko kokeilla! Pasta frutti di mare
Nopeat ja helpotPastaPääruoatPastat ja nuudelit

Tuoreimmat aiheesta

Nopeat ja helpot
  • Eilen08:23
    Torttu

    Suolaiset joulutortut fetavaahdolla

  • ke15:45
    Alkupala

    Paahdettua myskikurpitsaa, verigreippiä ja burrataa sekä auringonkukansiemenpestoa

  • 27.10.12:41
    Tomaattikeitto

    Pappa al pomodoro – italialainen tomaattikeitto Sikke Sumarin tapaan

  • 15.10.09:44
    Alkupala

    Hokkaidokurpitsaa ja serranokinkkua

  • 29.8.15:09
    Kasvispyörykät

    Feta-kesäkurpitsapyörykät, tsatsiki ja yrttikasvikset