Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Naudanpaistia ja kantarellikastiketta

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton

4 annosta

  • 1 kg naudanpaistia
  • 1½ rkl voita tai margariinia
  • 1 tl suolaa
  • 1/4 tl valkopippuria
  • 1 laakerinlehti
  • 6 valkopippuria
  • 3-4 dl lihalientä
  • 200 g kantarelleja
  • 1 pieni sipuli
  • 2 rkl voita tai margariinia
  • 3 dl paistinlientä
  • 1 dl kuohukermaa
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • suolaa ja valkopippuria
  • 200 g sokeriherneitä

Valmistusohje

1. Paisti: Ruskista paisti hyvin joka puolelta, mausta suolalla ja pippurilla. Pistä paistolämpömittari paksuimpaan osaan, lisää laakerinlehti ja pippurit ja kaada päälle lihalientä. Paista kannen alla miedolla lämmöllä 1-1½ tuntia. 70-asteisena paisti on sisältä vaaleanpunainen, 75 asteisena läpikypsä. Lisää lihalientä paistamisen aikana, jottei paisti kuivu.

2. Kastike: Puhdista sienet ja kuori sipuli. Hienonna sipuli ja isoimmat siemenet. Kuullota sieniä ja sipulia voissa muutaman minuutin. Kiehauta paistinliemi kerman kanssa, saosta vesitilkkaan sekoitetuilla vehnäjauhoilla ja anna kiehua 3-4 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää sienet ja sipuli juuri ennen tarjoilua.

Naudanpaistia kermakastikkeen kera, siinäpä vasta maukas sunnuntairuoka. Voit käyttää mitä tahansa sienimetsän antimia kastikkeeseen kantarellien sijaan. Yhtä hyvää saat suppilovahveroista tai sekasienistä.

3. Puhdista sokeriherneet ja laita ne kiehuvaan, kevyesti suolattuun veteen. Keitä runsaan minuutin. Tarjoile paistin, keitettyjen perunoiden ja kantarellikastikkeen lisänä.

Lisää aiheesta:

Porsaanfilee viherpippurikastikkeellaPääsiäisen lammaspaistiVanhanajan linnapaistiLinnanpaisti ihanalla kastikkeellaPoronpaistia villillä kastikkeellaHirvipataa voissa paistettujen sienten kera
NaudanpaistiKananmunatonSienisatoPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Naudanpaisti
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Manzo branzato

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kokonaisena paistettua etuselkää

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Naudanpaisti juuressoseessa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Naudanpaistia liemessä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Naudanpaistia ja kantarellikastiketta