Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Naudanpaisti ja juureshöystö

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton

8 annosta

  • 2 kg:n naudanpaisti
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 2 rkl voita
  • 2 sipulia
  • 2 porkkanaa
  • 1 laakerinlehti
  • 1 nippu timjamia
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 4 dl punaviiniä
  • 4 dl lihalientä

Kastike

  • 5 dl lihan paistolientä
  • 1 salottisipuli
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja

Juureshöystö

  • 250 g lanttua
  • 250 g porkkanaa
  • 200 g palsternakkaa
  • 3 rkl voita
  • 1 nippu persiljaa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Kuori ja paloittele sipulit ja porkkanat. Hiero paistin pintaan suolaa ja valkopippuria. Ruskista paisti padassa kauttaaltaan. Lisää laakerinlehti, timjami, tomaattipyree, sipuli ja porkkana. Kaada joukkoon viini ja lihaliemi. Anna paistin kypsyä padassa 1-1,5 tuntia. Siivilöi liemi ja pidä paisti lämpimänä. Leikkaa se ohuiksi siivuiksi.

2. Kastike: Silppua salottisipuli ja kuullota se voissa, älä ruskista. Nosta kattila levyltä ja sekoita joukkoon jauhot. Keitä lihaliemi toisessa kattilassa. Lisää liemi suurukseen pienissä erissä. Mausta suolalla ja pippurilla. Hauduta 10 minuuttia. Siivilöi kastike.

3. Juurekset: Hienonna persilja, älä käytä varsia. Kuori, huuhtele ja suikaloi lanttu, porkkana ja palsternakka. Kuullota suikaleet voissa. Mausta suolalla ja pippurilla. Sirottele päälle hienonnettua persiljaa Tarjoa paistin ja kastikkeen kanssa.

Lisää aiheesta:

Marinoidut lihavartaat wokkivihannesten keraLapapaistia baijerilaiseen tapaan knödeleiden keraJuures-sienilihamurekeMureketäytteiset herkkusienet viinikastikkeessaLindströminpihvit ja piparjuurikermakstikeThai-maustettua porsaanfileetä
NaudanpaistiKananmunatonPääruoatLiharuoka

Ruoanlaitossa halpa ja hyvä eivät aina kulje käsi kädessä, mutta juurekset ovat tervetullut poikkeus. Tässä ohjeessa ne on suikaloituu ja kuullotettu paistin lisukkeeksi.

Tuoreimmat aiheesta

Naudanpaisti
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Manzo branzato

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kokonaisena paistettua etuselkää

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Naudanpaisti juuressoseessa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Naudanpaistia liemessä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Naudanpaistia ja kantarellikastiketta