Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Naudanlihatartar ja rapeaa leipää

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ainekset

  • 400 g naudan sisäfileetä
  • 4 kananmunan keltuaista
  • 4 rkl salottisipulia hienonnettuna
  • 4 rkl kapriksia hienonnettuna
  • 4 rkl cocktailkurkkuja hienonnettuna
  • 4 paahtoleipäviipaletta
  • 2 rkl voita
  • pari timjamin oksaa
  • 1 valkosipulin kynsi
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

Resepti 4:lle

Kuutioi tai raavi haarukalla sisäfilee pieniksi paloiksi. Sekoita joukkoon hienonnetut salottisipulit, kaprikset ja cocktailkurkut. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla.

Laita suola- ja pippurimylly annoksen viereen, jotta jokainen voi maustaa myös itse ruokaansa. Paista leipäviipaleet rapeaksi pannulla voissa timjamin ja valkosipulin kanssa.

Muotoile lihasta neljä pihviä ja paina peukalolla tai lusikalla pihvin keskelle pieni kolo ja laita siihen keltuainen. Tarjoile rapeiden leipien kanssa.

MTV3 Huomenta Suomen oma lihamies Akseli Herlevi aloittaa keskiviikkoaamun todellisella lihansyöjän unelmalla valmistamalla naudanlihatartaria. Tartar, tuo ranskalaisen keittiön klassikkoherkku on raakana syötävä liharuoka, jossa liha on joko terävällä veitsellä jänteistä ja kalvoista irti raaputettua, hienoksi hakattua tai jauhettua korkealaatuista naudanlihaa.

Lisää aiheesta:

Pasi ja Sami Kurosen naudanlihatartarBurgundinhärkäRaakapihviä lisukkeillaPippuripihviSteaksandwichJapanilainen pihvi ja broccoli-sienipaistosta
TartarAlkuruoatVideoreseptitPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Tartar
  • 7.5.14:24
    Liha

    Pasi ja Sami Kurosen naudanlihatartar

  • 24.01.202007:48
    Blinit

    Blinit Mikko Kaukosen tapaan – helppo blinitaikina ja peuratartar

  • 07.01.201614:16
    Poronpaisti

    Porotartar à la Sasu Laukkonen

  • 18.02.201300:00
    Kevään juhlat

    Siikatartar

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kalatartar