Naudan sisäpaistileikkeet, tomaatti- oliivipaistos ja piparjuurikastiketta
- Ruokavalio: Kananmunaton
Ainekset
- 600 g naudan sisäpaistileikettä
- 3 tomaattia
- 1 punasipulia
- mustia oliiveja
- kirveliä
- persiljaa
- 3 dl lihalientä
- 2 dl kermaa
- 1 tl piparjuuritahnaa tai wasabia
- öljyä
- suolaa
- pippuria
- maissitärkkelystä
- vettä
Valmistusohje
Mausta leikkeet suolalla ja pippurilla.
Paista pannulla medium-kypsäksi eli noin minuutti molemmilta puolilta.
Paistilihasta olevaa pihviä ei kannata kypsentää läpikypsäksi, koska lihasta tulee sitkeää.
Hienonna yrtit.
Leikkaa tomaatit ja sipuli paloiksi tai lohkoiksi.
Lisää paistinpannuun öljyä sekä tomaatit, sipulit ja oliivit.
Freesaa hetki ja lisää hienonnetut yrtit.
Kiehauta lihaliemi ja lisää kerma sekä piparjuuritahna.
Suurusta kastike tarvittaessa maissitärkkelyksellä.
Mausta suolalla.
Ville Viitamäki, Katisten Kartano ja viinivinkit Jyrin reseptille
Yvon Mau Saint-Emilion, keskitäyteläinen punaviini, Ranska 13,88€ (Alkon tuotenumero 443137)
Fog Head Pinot Noir, tamminen punaviini, Yhdysvallat 14,98€ (Alkon tuotenumero 439657)
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan