Naudan sisäpaistileikkeet, tomaatti- oliivipaistos ja piparjuurikastiketta

Ainekset

  • 600 g naudan sisäpaistileikettä
  • 3 tomaattia
  • 1 punasipulia
  • mustia oliiveja
  • kirveliä
  • persiljaa
  • 3 dl lihalientä
  • 2 dl kermaa
  • 1 tl piparjuuritahnaa tai wasabia
  • öljyä
  • suolaa
  • pippuria
  • maissitärkkelystä
  • vettä

Valmistusohje

Mausta leikkeet suolalla ja pippurilla.

Paista pannulla medium-kypsäksi eli noin minuutti molemmilta puolilta.

Paistilihasta olevaa pihviä ei kannata kypsentää läpikypsäksi, koska lihasta tulee sitkeää.

Hienonna yrtit.

Leikkaa tomaatit ja sipuli paloiksi tai lohkoiksi.

Lisää paistinpannuun öljyä sekä tomaatit, sipulit ja oliivit.

Freesaa hetki ja lisää hienonnetut yrtit.

Kiehauta lihaliemi ja lisää kerma sekä piparjuuritahna.

Suurusta kastike tarvittaessa maissitärkkelyksellä.

Mausta suolalla.

Ville Viitamäki, Katisten Kartano ja viinivinkit Jyrin reseptille

Yvon Mau Saint-Emilion, keskitäyteläinen punaviini, Ranska 13,88€ (Alkon tuotenumero 443137)

Fog Head Pinot Noir, tamminen punaviini, Yhdysvallat 14,98€ (Alkon tuotenumero 439657)

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja