Tataki on japania ja tarkoittaa päältä grillattua ja sisältä raakaa. Akseli Herlevin vinkeillä naudan ulkofilee valmistuu japanilaisittain.
Ainekset
- 600g hyvin marmoroitunutta naudan ulkofilettä
- 2rkl yuzu-kosho chilitahnaa (tai jotain muuta chilitahnaa)
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
Ota liha huoneenlämpöön puolta tuntia ennen kypsennystä. Leikkaa neljäksi pihviksi.
Mausta suolalla ja pippurilla ja hiero mausteet lihan pintaan.
Grillaa todella kuumassa grillissä maksimissaan minuutti per puoli.
Siirrä työlaudalle lepäämään pariksi minuutiksi, hiero lihan pintaan yuzu-koshoa ja leikkaa terävällä veitsellä pihveistä ohuita viipaleita tarjolle.
Koristele annos tuoreella korianterila.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka