Tataki on japania ja tarkoittaa päältä grillattua ja sisältä raakaa. Akseli Herlevin vinkeillä naudan ulkofilee valmistuu japanilaisittain.
Ainekset
- 600g hyvin marmoroitunutta naudan ulkofilettä
- 2rkl yuzu-kosho chilitahnaa (tai jotain muuta chilitahnaa)
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
Ota liha huoneenlämpöön puolta tuntia ennen kypsennystä. Leikkaa neljäksi pihviksi.
Mausta suolalla ja pippurilla ja hiero mausteet lihan pintaan.
Grillaa todella kuumassa grillissä maksimissaan minuutti per puoli.
Siirrä työlaudalle lepäämään pariksi minuutiksi, hiero lihan pintaan yuzu-koshoa ja leikkaa terävällä veitsellä pihveistä ohuita viipaleita tarjolle.
Koristele annos tuoreella korianterila.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Piknikin pelastava pastasalaatti