Naudan marmorifilettä Tataki

Tataki on japania ja tarkoittaa päältä grillattua ja sisältä raakaa. Akseli Herlevin vinkeillä naudan ulkofilee valmistuu japanilaisittain.

Ainekset

  • 600g hyvin marmoroitunutta naudan ulkofilettä
  • 2rkl yuzu-kosho chilitahnaa (tai jotain muuta chilitahnaa)
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

Ota liha huoneenlämpöön puolta tuntia ennen kypsennystä. Leikkaa neljäksi pihviksi.

Mausta suolalla ja pippurilla ja hiero mausteet lihan pintaan.

Grillaa todella kuumassa grillissä maksimissaan minuutti per puoli.

Siirrä työlaudalle lepäämään pariksi minuutiksi, hiero lihan pintaan yuzu-koshoa ja leikkaa terävällä veitsellä pihveistä ohuita viipaleita tarjolle.

Koristele annos tuoreella korianterila.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja