Naminami-aaveet
Suloiset kummitusmakeiset ovat varmasti suosittuja lasten Halloweenkutsuilla. Saadaksesi tarpeeksi ilmavaa vaahtoa kummituksiin, tarvitset sähkövatkaimen apua. Taikinaa vatkataan puoli tuntia, joten varaa kunnolla aikaa.
40 aaveeseen
- 4 ½ dl kidesokeria
- ½ dl tomusokeria
- 1 munanvalkuainen
- 1 ½ rkl liivatejauhetta
- 1 ½ dl kiehuvaa vettä
- isoja vohvelikeksipohjia
- 300 g valkosuklaata aaveiden kastamiseen
- tummaa suklaata koristeluun
Valmistusohje
1. Sekoita kidesokeri, tomusokeri ja valkuainen. Sekoita liivatejauhe ja kiehuva vesi, lisää munaseokseen. Vatkaa 30 minuuttia.
2. Ota vohveleista pyöreitä paloja lasin avulla. Pursota niiden päälle munavaahtohuippuja. Laita jääkaappiin jähmettymään.
3. Kasta vaahtohuiput sulaan valkosuklaaseen. Anna jähmettyä. Koristele sulalla tummalla suklaalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta