Naminami-aaveet
Suloiset kummitusmakeiset ovat varmasti suosittuja lasten Halloweenkutsuilla. Saadaksesi tarpeeksi ilmavaa vaahtoa kummituksiin, tarvitset sähkövatkaimen apua. Taikinaa vatkataan puoli tuntia, joten varaa kunnolla aikaa.
40 aaveeseen
- 4 ½ dl kidesokeria
- ½ dl tomusokeria
- 1 munanvalkuainen
- 1 ½ rkl liivatejauhetta
- 1 ½ dl kiehuvaa vettä
- isoja vohvelikeksipohjia
- 300 g valkosuklaata aaveiden kastamiseen
- tummaa suklaata koristeluun
Valmistusohje
1. Sekoita kidesokeri, tomusokeri ja valkuainen. Sekoita liivatejauhe ja kiehuva vesi, lisää munaseokseen. Vatkaa 30 minuuttia.
2. Ota vohveleista pyöreitä paloja lasin avulla. Pursota niiden päälle munavaahtohuippuja. Laita jääkaappiin jähmettymään.
3. Kasta vaahtohuiput sulaan valkosuklaaseen. Anna jähmettyä. Koristele sulalla tummalla suklaalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti