Nakkistroganov
Nakkistorganov Makuja-kokki Samin tapaan on näppärä koko perheen suosikkiruoka. Tarjoa makaronien tai perunamuusin kera. Lisämausteeksi sopii sinappi.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Ainekset
- 500 g nakkeja
- 1 sipuli
- 4 valkosipulinkynttä
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 3 rkl tomaattipyreetä
- 2 rkl sinappia
- 1 suolakurkku
- 1 prk smetanaa
- makaronia
Valmistusohje
Viipaloi nakit ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota paloja pannulla ja lisää vehnäjauhot. Jatka kuullotusta tovi ja mausta nakit tomaattipyreellä ja sinapilla.
Lisää vettä koko ajan sekoittaen niin, että ainekset peittyvät. Hauduta kymmenisen minuuttia ja lisää kuutioitu kurkku ja lopuksi myös smetana kastikkeeseen. Tarjoa lisäkkeeksi keitettyä makaronia tai perunasosetta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Kesäkurpitsa-sitruunakakku
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta