Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Näkkileipä

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka

20 leipää

  • 50 g hiivaa
  • ½ l kevytmaitoa
  • 2 tl suolaa
  • 2 tl murskattua kuminaa tai fenkolia
  • 6 dl karkeita ruisjauhoja
  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 3 dl ruisjauhoja

Leipomiseen

  • Ruutukaulin

Valmistusohje

1 Kuumenna uuni 275 asteeseen. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita keskenään jauhot, suola ja kumina tai fenkoli. Sekoita jauhoseos vähän kerrallaan taikinanesteeseen ja vaivaa taikinaksi.

2. Jaa taikina 20 palaan. Pyöritä palat pulliksi ja anna kohota 25 minuuttia. Kauli ensin pullat ohuiksi leiviksi sileällä kaulimella ja sen jälkeen leivät ruutukaulimella.

3. Paista leipiä 8-10 minuuttia, käännä ne paistoajan puolivälissä. anna leipien jäähtyä ritilän päällä. Säilytä leipiä kuivassa.

Tee itse näkkileipää! Näkkileipä on ohut ruisleipä, joka kohotetaan ja paistetaan kuivaksi. Näin saadaan aikaan pitkä säilyvyys. Perinteisesti leipä leivottiin ohuiksi pyöreiksi reikäleiviksi, jotka säilytettiin tankoihin pujotettuina katon rajassa.

Lisää aiheesta:

Ilmavat teeleivätSpisbröd-näkkileipäRuissämpylätPomeranssileipäVenäläiset ruislimputReikäleivät
LeipäKananmunatonKasvisruokaLisäkeruoatSuolaiset leivonnaisetLeivonta

Tuoreimmat aiheesta

Leipä
  • 4.8.10:51
    Silakkaa

    Savusilakkatoast saaristolaisleivällä

  • 13.6.13:41
    Grillijuhlat

    Juhannuksen grillileivät

  • 3.5.08:01
    Rapuskagen

    Skagen-leipäset

  • 27.1.11:35
    Viiden jälkeen

    Helppo kaurareikäleipä

  • 15.12.202409:58
    Avokado

    Avokadoleipä