Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Naked cake: Lauran Nakukakun vadelma-nougatvaatteet

Julkaistu 15.11.2017 20:05

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman kolmannen kauden kahdeksannessa jaksossa loihdittiin näyttäviä nakukakkuja! Tässä Lauran versio.

Kakkupohja

  • 35 g taloussuklaata
  • 70 g voita
  • 0,6 dl rypsiöljyä
  • 1 dl kuumaa vettä
  • 1,5 rkl pikakahvijauhetta
  • 130 g ranskankermaa
  • 1,25 dl sokeria
  • 1,25 dl fariinisokeria
  • 2 tl vaniljauutetta
  • 2 kananmunaa
  • 3dl vehnäjauhoja
  • 1 dl tummaa kaakaojauhetta
  • 0,5 tl ruokasoodaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl suolaa

Vadelmasiirappi

  • 350 g vadelmia
  • 1 dl sokeria

Nougat-täyte

  • 150 g hasselpähkinä-mantelinougatia (esim. Dubbel Nougat)
  • 100 g mascarponejuustoa
  • 1,25 dl vispikermaa
  • 2 liivatelehteä
  • tilkka vettä

Vadelmatäyte

  • 1 dl vadelmasiirappia
  • 100 g mascarponejuustoa
  • 1,25 dl vispikermaa
  • 2 liivatelehteä
  • tilkka vettä

Kakkutryffelit

  • yli jäänyttä kakkupohjaa
  • nougat- ja vadelmatahnat
  • 75 g taloussuklaata
  • 1 rkl tummaa kaakaojauhetta
  • 1 rkl pakastekuivattua vadelmajauhetta
  • 1 rkl vaaleanpunaisia nonparelleja (esim. purppura nonparelli)
  • 5 kpl kakkutikkaritikkuja

Valmistusohje

Kakkupohja

Sulata voi ja suklaa mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoittaen. Sekoita joukkoon öljy, vesi, pikakahvijauhe, ranskankerma, sokerit, vaniljauute sekä munat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi, älä vaivaa.

Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, ja paista 170 °C noin 20 minuuttia tai kunnes tikkuun ei jää kokeiltaessa taikinaa. Anna jäähtyä.

Vadelmasiirappi

Kiehauta vadelmat, ja siivilöi ne. Laita siivilöity pyre takaisin kattilaan, lisää sokeri. Keittele miedolla lämmöllä, kunnes siirappi on paksuuntunut. Muista sekoittaa välillä. Ota siirapista 1 dl vadelmatäytettä varten. Anna valmiin siirapin jäähtyä.

Nougat-täyte

Vatkaa kerma. Laita liivatteen likoamaan kylmään veteen. Sekoita käsivatkaimella nougat ja mascarpone. Ota tahnasta sivuun 1 rkl kakkutryffeleitä varten.

Kiehauta tilkka vettä, liota liivatteet liemeen. Kaada tasaisena nauhana nougattahnaan koko ajan sekoittaen. Vatkaa vaahdotettu kerma massan joukkoon. Laita täyte pursotinpussiin, jossa on tähtipäinen n. 10 mm tylla. Laita täyte jääkaappiin odottamaan kakun täyttöä.

Vadelmatäyte

Vatkaa kerma. Laita liivatteen likoamaan kylmään veteen. Sekoita käsivatkaimella vadelmasiirappi ja mascarpone. Ota tahnasta sivuun 1 rkl kakkutryffeleitä varten.

Kiehauta tilkka vettä, liota liivatteet liemeen. Kaada tasaisena nauhana vadelmatahnaan koko ajan sekoittaen. Vatkaa vaahdotettu kerma massan joukkoon. Laita täyte pursotinpussiin, jossa on pyöreäpäinen n. 10 mm tylla. Laita täyte jääkaappiin odottamaan kakun täyttöä.

Kokoaminen

Leikkaa jäähtyneestä kakkupohjasta neljä halkaisijaltaan 15 cm kiekkoa. Levitä kiekkojen päälle vadelmasiirappia. Säästä loppu siirappi. Kokoa kakku halkaisijaltaan 15 cm kakkurenkaaseen. Pursota kahteen väliin vadelmatäytettä, yhteen nougattäytettä. Laita viimeinen kakkukerros täytteen päälle. Laita kakku jääkaappiin jähmettymään.

Kakkutryffelit

Ota ylijääneestä kakkupohjasta paloja ja yhdistä nougat- ja vadelmatahnoihin. Sekoita haarukalla tasaiseksi. Pyörittele massoista pyöreitä palloja ja laita jääkaappiin jähmettymään.

Sulata suklaa. Kasta tikku suklaaseen ja työnnä kakkupalloon. Jätä hetkeksi jähmettymään pakastimeen. Kasta kakkutikkari suklaaseen ja sen jälkeen nonparelleihin. Laita pystyyn (esim. kukkasieneen) jähmettymään pakastimeen.

Pyörittele lopuista kakkutryffeleistä osa tummassa kaakaojauheessa, osa vadelmajauheessa.

Koristelu

Poista kakkurengas. Valuta kakun päälle ja reunoille loppu vadelmasiirappi. Pursota täytteistä ruusukkeita kakun päälle. Asettele joukkoon kakkutryffelit ja –tikkarit.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Kirpeän raikas Charlotte-kakku, Harrietin reseptiKoko Suomi leipoo: Oton Nougatkakku mansikkayllätykselläParas glögijuustokakku Oi Maamme Suomi: Lauran fantasiakakku – Siintävät vaarat ja kirkkaiden järvien veetOi Maamme Suomi: Emmin fantasiakakku – Pohjoisen talviyöNaked cake: Jaanan "more is more" -kakku
Koko Suomi leipoo -reseptitTäytekakkuLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti