Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Naked cake: Jaanan "more is more" -kakku

Julkaistu 15.11.2017 20:05

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman kolmannen kauden kahdeksannessa jaksossa loihdittiin näyttäviä nakukakkuja! Tässä Jaanan versio.

”Paholaisen kakku”

  • 150 g tummaa suklaata
  • 1,25 dl ranskankermaa
  • 2 dl ruokokidesokeria
  • 125 g vähäsuolaista voita
  • 2 dl ruokokidesokeria
  • ½ vaniljatangon siemenet
  • 2 keltuaista
  • 1,75 dl huoneenlämpöistä vettä
  • 4,5 dl erikoisvehnäjauhoja
  • 3 rkl kaakaojauhetta (leivontaan tarkoitettua)
  • 1 tl ruokasoodaa
  • vuokaspray

Suklaakastike

  • 150 g tummaa suklaata
  • 1,5 dl vispikermaa
  • 50 g vähäsuolaista voita

Täyte

  • 2 dl vispikermaa
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 rkl sokeria
  • ½ vaniljatangon siemenet
  • 200 g granaattiomenan siemeniä (säästä osa koristeluun)
  • 250 g tuoreita vadelmia

Kostutus

  • 1 dl maitoa
  • 1 tl sokeria
  • 1 vaniljatangon halkaistut ”kuoret”, jotka jäävät kakkupohjasta ja täytteestä.

Valkosuklaakastike

  • 50 g valkosuklaata
  • 0,5 dl vispikermaa
  • 10 g vähäsuolaista voita
  • valkoista elintarvikeväriä

Sveitsiläinen marenki

  • 2 valkuaista
  • 1,5 dl sokeria

Candy Melts purje

  • 100 g Candy Melts nappeja, tumma suklaa
  • 15 g kylmäkuivattua vadelmaa

Koristeluun

  • 125 g tuoreita vadelmia
  • 15 g kylmäkuivattua vadelmaa

Valmistusohje

 Paholaisen kakku

  • Valmistele kolme halkaisijaltaan 20 cm olevaa irtopohjavuokaa. Pingota leivinpaperi pohjan ja reunan väliin. Käytä vuokaspraytä.
  • Mittaa tumma suklaa, ranskankerma ja ruokokidesokeri kattilaan. Sulata miedolla lämmöllä.
  • Halkaise vaniljatanko pitkittäin. Kaavi lusikalla vaniljan siemenet ja sekoita pienen sokerimäärän kanssa. Näin saat vaniljan siemenet erilleen, eivätkä ne jää taikinaan yhdeksi köntiksi. Jätä toinen puoli täytettä varten. Säästä kuoret kostutuslientä varten.
  • Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää puolikkaan vaniljatangon siemenet.
  • Sekoita kuivat aineet keskenään.
  • Lisää keltuaiset yksitellen.
  • Lisää vesi ja jauhot vuorotellen taikinaan. Jauhot viimeisenä.
  • Jaa taikina vuokiin tasan (käytä apuna keittiövaakaa) ja paista uunin alimmalla ritilätasolla 180 asteessa.
  • Anna jäähtyä.

Suklaakastike

  • Mittaa suklaa ja vispikerma pieneen kattilaan. Sulata miedolla lämmöllä.
  • Lisää voi. Jätä odottamaan.

Täyte

  • Laita liivatelehdet likoamaan.
  • Vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi.
  • Lisää tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi.
  • Erottele vaniljatangon siemenet toisesta tangon puolikkaasta. Sekoita lusikan pohjan avulla painellen pieneen määrään sokeria. Lisää täytteeseen ja sekoita.
  • Liuota lionneet liivatelehdet kuumennettuun maitotilkkaan. Lisää täytteeseen ja sekoita. Jätä kylmään jähmettymään.
  • Erottele siemenet granaattiomenasta.

Kostutus

  • Pilko täytteestä ja kakkupohjasta jäänyt tyhjä vaniljatanko ja lisää se maidon kanssa pieneen kattilaan.
  • Kiehauta ja lisää sokeri.
  • Jätä maustumaan.
  • Siivilöi ennen käyttöä.
  • Jos leivot, täytät ja tarjoilet kakun samana päivänä, kostutusta ei tarvita.

Valkosuklaakastike

  • Mittaa suklaa ja vispikerma pieneen kattilaan. Sulata miedolla lämmöllä.
  • Lisää voi. Jätä odottamaan. 

Sveitsiläinen marenki

  • Laita vesi kiehumaan.
  • Mittaa valkuaiset ja sokeri yleiskoneen kulhoon.
  • Nosta kulho vesihauteen päälle, vatkaa koko ajan ja kuumenna seos 70 asteeseen. Käytä apuna digitaalista lämpömittaria.
  • Jäähdytä.
  • Vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi.
  • Laita pursotinpussiin jossa on pyöreä tylla.

Candy Melts -purje

  • Sulata Candy Meltsit.
  • Asettele tyhjiä pulloja tms. tarjottimelle, joka mahtuu jääkaappiin.
  • Kaada sulaneet meltsit silikonialustalle ja levitä tasaiseksi palettiveitsellä.
  • Nosta silikonialusta pullojen päälle ja muotoile purje.
  • Ripottele päälle kylmäkuivattua vadelmaa.
  • Nosta kylmään jähmettymään.

Kokoaminen ja koristelu

  • Vuoraa säädettävä rengasvuoka leivinpaperilla.
  • Aseta vuoka tarjoilualustalle. Laita ensimmäinen pohja rengasvuokaan ja kostuta reunat.
  • Lusikoi täytettä pohjan päälle.
  • Ripottele granaattiomenan siemenet ja vadelmat täytteen päälle.
  • Lusikoi päälle suklaakastiketta.
  • Laita päälle toinen pohja ja tiivistä. Täytä kakku loppuun. Aseta viimeinen kakkupohja ylösalaisin kakun päälle. Kostuta.
  • Käännä kakku ylösalaisin.
  • Jätä kylmään jähmettymään.
  • Poista rengasvuoka.
  • Valuta valkosuklaakastike vain kakun reunoille.
  • Laita kylmään jähmettymään.
  • Käännä kakku oikeinpäin.
  • Valuta tumma suklaakastike kakun päälle, anna valua reunoilta.
  • Laita kylmään jähmettymään.
  • Pursota marenkia kakun päälle ja reunoille.
  • Paahda marenki.
  • Asettele koristeet
    • purje
    • vadelmat
    • kylmäkuivattu vadelma
    • granaattiomen siemenet

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Heart of rainbow, Kristan reseptiKoko Suomi leipoo: Kirpeän raikas Charlotte-kakku, Harrietin reseptiKoko Suomi leipoo: Kupliva suklaa-taatelikakku, LauraKoko Suomi leipoo: Täyteläinen yhdistelmä saksalaisia suosikkeja, IirisKoko Suomi leipoo: Karpalomoussella täytetty taatelikakkuOi Maamme Suomi: Lauran fantasiakakku – Siintävät vaarat ja kirkkaiden järvien veet
Koko Suomi leipoo -reseptitTäytekakkuLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti