Nacho-jauhelihapaistos ja juustokastiketta

hellapoliisi nacho
Kati Jaakonen/Hellapoliisi

Nacho-jauhelihapaistos on ihastuttavaa viikonloppuruokaa, joka valmistuu helposti. Valmista seuraksi herkullinen juustokastike ja tarjoile raikkaan salaatin kera.

Ainekset (4 annosta)

  • 2 rkl öljyä
  • 400 g jauhelihaa
  • 1 sipuli
  • 1 paprika
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl tacomaustetta
  • 1 punainen chilipaprika
  • 400 g tomaattimurskaa

Lisäksi

  • 200 g nachoja

Juustokastike

  • 25 g voita tai margariinia
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 3 dl maitoa
  • 200 g cheddarjuustoa

Valmistusohje

Kuumenna öljy pannulla ja paista jauheliha ja hienonnettu sipuli. Paloittele paprika ja hienonna valkosipulinkynnet. Lisää muiden ainesten joukkoon ja mausta seos tacomausteella.

Hienonna joukkoon vielä chilipaprika ja lisää tomaattimurska. Anna kiehua hiljalleen noin kymmenen minuuttia.

Valmista juustokastike. Sulata voi tai margariini. Lisää vehnäjauhot käännellen. Lisää maito ja anna kiehua hiljalleen noin 5-10 minuuttia. Lisää joukkoon cheddarjuusto ja sekoita, kunnes juusto on sulanut.

Laita nachot leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tai uunivuokaan. Levitä päälle jauhelihaseos ja kaada päälle juustokastike. Tarjoa raikkaan salaatin, guacamolen ja smetanan kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!