Nacho-jauhelihapaistos ja juustokastiketta
![Copyright: Kati Jaakonen/Hellapoliisi . hellapoliisi nacho](https://im.mtvuutiset.fi/image/6764004/landscape16_9/1600/900/707287129a282e14db9e190473784dd3/pq/hellapoliisi-nacho.jpg)
Nacho-jauhelihapaistos on ihastuttavaa viikonloppuruokaa, joka valmistuu helposti. Valmista seuraksi herkullinen juustokastike ja tarjoile raikkaan salaatin kera.
Ainekset (4 annosta)
- 2 rkl öljyä
- 400 g jauhelihaa
- 1 sipuli
- 1 paprika
- 2-3 valkosipulinkynttä
- 1 rkl tacomaustetta
- 1 punainen chilipaprika
- 400 g tomaattimurskaa
Lisäksi
- 200 g nachoja
Juustokastike
- 25 g voita tai margariinia
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 3 dl maitoa
- 200 g cheddarjuustoa
Valmistusohje
Kuumenna öljy pannulla ja paista jauheliha ja hienonnettu sipuli. Paloittele paprika ja hienonna valkosipulinkynnet. Lisää muiden ainesten joukkoon ja mausta seos tacomausteella.
Hienonna joukkoon vielä chilipaprika ja lisää tomaattimurska. Anna kiehua hiljalleen noin kymmenen minuuttia.
Valmista juustokastike. Sulata voi tai margariini. Lisää vehnäjauhot käännellen. Lisää maito ja anna kiehua hiljalleen noin 5-10 minuuttia. Lisää joukkoon cheddarjuusto ja sekoita, kunnes juusto on sulanut.
Laita nachot leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tai uunivuokaan. Levitä päälle jauhelihaseos ja kaada päälle juustokastike. Tarjoa raikkaan salaatin, guacamolen ja smetanan kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka