Myslileipä
Leipä maistuu aina erilaiselta riippuen siitä, minkälaista mysliä siihen käytät, rusinoilla vai ilman, kauraryynejä vai ei. Sinä itse valitset, miten terveellistä leivästä teet.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Kaksi leipää
- 50 g hiivaa
- 5 dl maitoa
- 2 tl suolaa
- 2 dl mysliä
- 6 dl grahamjauhoa
- 5-6 dl karkeaa vehnäjauhoa
Valmistusohje
1. Liuota hiiva 37-asteiseen maitoon, sekoita ja vaivaa loput ainekset yhteen sileäksi taikinaksi. Vaivaa huolellisesti. Peitä ja anna nousta 30 minuuttia.
2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vaivaa taikina kertaalleen leivinpöydällä. Leivo kaksi pitkulaista limppua ja nosta ne leivinpaperille pellille. Peitä ja anna nousta 30-40 minuuttia.
3. Paista leivät uunin alimmalla tasolla 30-35 minuuttia. Jäähdytä ritilällä leivinliinan alla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Liisan superhelpot kesäkurpitsapiiraat
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Kesäkurpitsa-sitruunakakku
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Omena-kaurapaistos ja vaniljakastike