Myslileipä

Leipä maistuu aina erilaiselta riippuen siitä, minkälaista mysliä siihen käytät, rusinoilla vai ilman, kauraryynejä vai ei. Sinä itse valitset, miten terveellistä leivästä teet.

Kaksi leipää

  • 50 g hiivaa
  • 5 dl maitoa
  • 2 tl suolaa
  • 2 dl mysliä
  • 6 dl grahamjauhoa
  • 5-6 dl karkeaa vehnäjauhoa

Valmistusohje

1. Liuota hiiva 37-asteiseen maitoon, sekoita ja vaivaa loput ainekset yhteen sileäksi taikinaksi. Vaivaa huolellisesti. Peitä ja anna nousta 30 minuuttia.

2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vaivaa taikina kertaalleen leivinpöydällä. Leivo kaksi pitkulaista limppua ja nosta ne leivinpaperille pellille. Peitä ja anna nousta 30-40 minuuttia.

3. Paista leivät uunin alimmalla tasolla 30-35 minuuttia. Jäähdytä ritilällä leivinliinan alla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.