Myslileipä
Leipä maistuu aina erilaiselta riippuen siitä, minkälaista mysliä siihen käytät, rusinoilla vai ilman, kauraryynejä vai ei. Sinä itse valitset, miten terveellistä leivästä teet.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Kaksi leipää
- 50 g hiivaa
- 5 dl maitoa
- 2 tl suolaa
- 2 dl mysliä
- 6 dl grahamjauhoa
- 5-6 dl karkeaa vehnäjauhoa
Valmistusohje
1. Liuota hiiva 37-asteiseen maitoon, sekoita ja vaivaa loput ainekset yhteen sileäksi taikinaksi. Vaivaa huolellisesti. Peitä ja anna nousta 30 minuuttia.
2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vaivaa taikina kertaalleen leivinpöydällä. Leivo kaksi pitkulaista limppua ja nosta ne leivinpaperille pellille. Peitä ja anna nousta 30-40 minuuttia.
3. Paista leivät uunin alimmalla tasolla 30-35 minuuttia. Jäähdytä ritilällä leivinliinan alla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan