Myskihärkätartar
Tartarpihviin lisätään yleensä kananmunan keltuainen. Sitä ei kuitenkaan käytetä tässä pihvissä, sillä myskihärän liha maistuu hyvin erikoiselta ja on melko rasvaista. Lisää tartarpihviin suola vasta aivan lopuksi, jotta lihasta ei ehdi tihkua nestettä.
- Ruokavalio: Kananmunaton
6 annosta
- 600 g myskihärän fileetä
- suolaa ja pippuria
- 2 rkl tuoreita variksenmarjoja
- 1 nauris
- 1 nippu villinokkosia
- 12 ohutta siivua leipää
- rypsiöljyä
Valmistusohje
Jauha liha lihamyllyssä ja sekoita jauhettuun lihaan suola, pippuri ja variksenmarjat. Kuori nauris ja paloittele se kauniin näköisiksi palasiksi. Lisää se tartar-pihviin. Jaa seos 6 osaan ja muotoile niistä ohuita neliöitä. Valuta pihvin päälle muutama tippa rypsiöljyä ja ripottele lopuksi hieman karkeaa suolaa. Paista leivänsiivuja uunissa 170 asteessa 5–6 minuuttia kunnes ne ovat kullankeltaisia. Tarjoa tartar-pihvin kanssa naurispureeta, karkeata suolaa, nokkosia ja paahtoleipää.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa