Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Myllyn rahkamunkit

Julkaistu 10.04.2013 13:47
  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Ainekset

  • Noin 30 kpl

Rahkamunkkitaikina

  • 2 dl vettä, simaa tai maitoa
  • 1 tlk maitorahkaa (250 g)
  • 50 g hiivaa
  • 1-2 tl suolaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 1 rkl kardemummaa
  • 1 muna
  • n. 10 dl Puolikarkeita Vehnäjauhoja (n. 650 g)
  • 1 dl pullomargariinia tai voisulaa

Paistamiseen

  • kasviöljyä

Pinnalle

  • sokeria

Rahkatäyte

  • 1 tlk maitorahkaa (250 g)
  • 0,5 dl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 1 muna
  • 150 g vadelmahilloa

Valmistusohje

Kuumenna neste kiehuvaksi esim. mikrossa, lisää siihen rahka, jolloin seoksesta tulee suunnilleen kädenlämpöistä. Liuota hiiva tähän. Sekoita joukkoon suola, sokerit, kardemumma ja muna. Lisää jauhot vähitellen, aluksi vatkaten, jotta ilmaa sitoutuu taikinaan.

Alusta taikina hyvin vaivaten, yleiskone tms. on oiva apu tähän. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella. Laita taikina peitettynä kohoamaan lämpimään, vedottomaan paikkaan. Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, ota se leivinpöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Pyörittele taikinasta pikkupullia. Kohota pullat kaksinkertaisiksi.

Rahka tuo munkkitaikinaan hyvän maun. Munkeista voi leipoa pyöreitä palloja, jolloin rahkatäyte tulee munkkien sisään. Kokeile myös ihanan rapeita ja kuohkeita simarosetteja!

Kuumenna kasviöljy valurautapadassa. Kokeile rasvan kuumuutta vaalealla leipäpalalla eli sen tulee ruskistua kauniisti noin minuutissa, tällöin rasva on noin 180-asteista eli sopivaa munkkien paistoon. Varo ettei rasva kuumene liikaa ja ole muutenkin varovainen kuuman polttavan rasvan kanssa! Varo vettä ja rasvaa yhdessä: vesipisaroita ei saa joutua rasvan sekaan!

Paista munkit muutama kerrallaan, upottaen ne rasvaan, käännä paiston puolivälissä. Mikäli haluat munkkirinkeleitä, tee sormin pullan keskelle reikä ja muodosta munkista näin rinkeli. Laita rinkelit paistumaan, paista molemmin puolin nämäkin.

Nosta kypsät munkit reikäkauhalla lautaselle, jossa on sokeria. Pyörittele munkit sokerissa heti.

Sekoita täytteen ainekset ja pursota pursotinsuuttimella täytettä munkkien sisään. Hillon ja rahkaseoksen voi laittaa munkin sisään myös erikseen tai niistä voi käyttää vain toista täytettä.

Lisää aiheesta:

Munkit ilman uppopaistoaMunkit vapuksi – perinteinen munkkitaikina, josta teet munkkirinkilätKoko Suomi leipoo: Karin munkkia a´la twist and shoutMunkit tai munkkirinkilätBerliininmunkitPääsiäisrahkapullat
MunkitVappuKasvisruokaMyllyn ParasLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Munkit
  • 25.4.11:00
    Vappu

    Munkit ilman uppopaistoa

  • 28.04.202407:00
    Vappu

    Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin

  • 27.04.202308:20
    Vappu

    Munkit vapuksi: Perinteinen munkkitaikina, josta teet munkkirinkilät

  • 29.04.202214:21
    Vappu

    Helpot vappumunkit eli Linnean dulce de leche -munkit

  • 01.11.201720:05
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Tekninen tehtävä – Possumunkki