Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Mykonoksen kanipata

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon

Viidelle

  • 2 kg kania (luineen)
  • suolaa ja valkopippuria
  • 1 dl vehnäjauhoa
  • 6 sipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 3/4 tl muskottiraastetta
  • 1 ½ tl timjamia
  • 1 laakerinlehti
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • 2 ½ kuivaa valkoviiniä
  • 1 l kanalientä
  • 1 dl oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Leikkaa kani paloiksi. Mausta palat suolalla ja pippurilla ja kääntele vehnäjauhossa.

2. Kuori sipulit ja lohko ne neljään osaan. Kuori valkosipulinkynnet. Kaada oliiviöljy pataan ja kuumenna voimakkaasti. Kun öljy on kuumaa, mutta ei vielä savua, lisää sipulit. Paista niitä 5-6 minuuttia ja lisää sitten muskottiraaste ja timjami. Kaada päälle viini ja viinietikka, lisää valkosipulinkynnet ja laakerinlehti sekä suolaa. Sulje kansi ja alenna lämpöä.

3. Kuumenna paistinpannu oikein kuumaksi ja kaada siihen niin paljon öljyä, että pohja peittyy. Paista pienissä erissä kanipaloja niin kuumassa öljyssä, että se melkein alkaa savuta. Siirrä lihat pataan.

4. Lisää kanalientä sen verran, että nestettä padassa on 3/4 lihojen korkeudesta. Sulje kansi ja keitä miedolla lämmöllä vähintään 1 tunti. Voi viedä 1,5 tuntiakin ennen kuin kaninliha on mureaa. Keitä mieluummin vähän liian kauan kuin päinvastoin.

Lisää aiheesta:

Bolito-pataFoliossa paistettua maksaaValkosipulikanaaCoq au vin pekonillaKanafileetä ja sahramiriisiäMamma Rosan vasikanpaisti
RiistapataKananmunatonLaktoositonPääruoatLiharuoka

Älä säästele sipulia, kun teet tätä pataa, ruoan muheva maku on juuri runsaan sipulin ansiota. Tarjoile pataa pelkästään leivän kanssa tai ehkä keitettyjen perunoiden keralla nälkäisimmille. Tietenkin voit käyttää kanin sijaan myös jänistä tai kokeilla reseptiä vaihtamalla lihaksi broilerin.

Tuoreimmat aiheesta

Riistapata
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Pihlajanmarjanmakuinen riistapata

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Mykonoksen kanipata

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Metsästäjänpata

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Peurapata

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kermainen riistapannu