Mustikkatartaletit

Esivalmista piirasvuoat ja täytä ne juuri ennen tarjoilua, niin pohjat pysyvät rapeina.

Kahdeksalle

  • 150 g voita
  • 3,5 dl vehnäjauhoa
  • 2 rkl kylmää vettä

Täyte

  • 3 dl vaniljakiisseliä
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 4 dl mustikoita
  • 1,5 dl punaviinimarjahyytelöä

Valmistusohje

1. Nypi voi ja jauhot muruiksi, lisää vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi. Laita taikina muovipussiin ja jääkaappiin tunniksi.

2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kauli taikina ja vuoraa sillä pienet tartalettivuoat tai yksi iso piirasvuoka. Paine taikina reunoja pitkin ja pistele pohjat. Taivuta kapea alumiinifoliosuikale reunan yli, niin taikina ei liu'u alas. Paista vuokia uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Poista folio 5 minuutin jälkeen.

3. Täytä kylmät piiraspohjat lisämaustetulla vaniljakiisselillä ja nosta päälle mustikoita. Sulata hyytelö kasarissa ja lusikoi sitä marjojen päälle.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!