Mustikkatartaletit
Esivalmista piirasvuoat ja täytä ne juuri ennen tarjoilua, niin pohjat pysyvät rapeina.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Kahdeksalle
- 150 g voita
- 3,5 dl vehnäjauhoa
- 2 rkl kylmää vettä
Täyte
- 3 dl vaniljakiisseliä
- 1 tl vaniljasokeria
- 4 dl mustikoita
- 1,5 dl punaviinimarjahyytelöä
Valmistusohje
1. Nypi voi ja jauhot muruiksi, lisää vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi. Laita taikina muovipussiin ja jääkaappiin tunniksi.
2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kauli taikina ja vuoraa sillä pienet tartalettivuoat tai yksi iso piirasvuoka. Paine taikina reunoja pitkin ja pistele pohjat. Taivuta kapea alumiinifoliosuikale reunan yli, niin taikina ei liu'u alas. Paista vuokia uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Poista folio 5 minuutin jälkeen.
3. Täytä kylmät piiraspohjat lisämaustetulla vaniljakiisselillä ja nosta päälle mustikoita. Sulata hyytelö kasarissa ja lusikoi sitä marjojen päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti