Mustikkapiirakka ruistaikinalla
Ruis-mustikkapiiras on herkullinen jälkiruoka. Makoisa annos sopii myös kahvikupposen kyytipojaksi.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Ainekset
- Kahdeksalle hengelle
Pohja
- 1 pkt ruistaikinaa (pakaste)
Täyte
- 3 dl mustikoita
- 3 rkl ruisjauhoja
- 1,5 dl ruokosokeria
- 2 dl kermaviiliä
- 1 muna
- 1 tl kardemummaa
Lisäksi
- vaniljakastiketta
Valmistusohje
Kauli tai painele sulanut ruistaikina tasaisesti uunivuokaan. Sekoita mustikat, jauhot sekä sokeri kulhossa ja kaada seos piirakkapohjan päälle.
Sekoita kermaviili, muna ja kardemumma keskenään ja levitä tasaisesti piirakan päälle.
Paista piirasta 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja tarjoile vaniljakastikkeen kanssa.
Yhden annoksen energiasisältö:
Energiaa 290 kcal
Proteiinia 5g (7 E%)
Hiilihydraatteja 39g (53 E%)
Kuitua 5g (palasta saa viidenneksen päivän kuiduntarpeesta)
Rasvaa 13g (40 E%) josta tyydyttynyttä rasvaa 6g (46% kokonaisrasvasta, rasvan laatu on huono)
Suolaa 0,8g
Jos mustikkapiiraan syö vaniljakastikkeen kanssa, kasvaa annoksen energia 40 kcal:lla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje