Mustikkapiirakka ruistaikinalla

Ruis-mustikkapiiras on herkullinen jälkiruoka. Makoisa annos sopii myös kahvikupposen kyytipojaksi.

Ainekset

  • Kahdeksalle hengelle

Pohja

  • 1 pkt ruistaikinaa (pakaste)

Täyte

  • 3 dl mustikoita
  • 3 rkl ruisjauhoja
  • 1,5 dl ruokosokeria
  • 2 dl kermaviiliä
  • 1 muna
  • 1 tl kardemummaa

Lisäksi

  • vaniljakastiketta

Valmistusohje

Kauli tai painele sulanut ruistaikina tasaisesti uunivuokaan. Sekoita mustikat, jauhot sekä sokeri kulhossa ja kaada seos piirakkapohjan päälle.

Sekoita kermaviili, muna ja kardemumma keskenään ja levitä tasaisesti piirakan päälle.

Paista piirasta 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja tarjoile vaniljakastikkeen kanssa.

Yhden annoksen energiasisältö:

Energiaa 290 kcal

Proteiinia 5g (7 E%)

Hiilihydraatteja 39g (53 E%)

Kuitua 5g (palasta saa viidenneksen päivän kuiduntarpeesta)

Rasvaa 13g (40 E%) josta tyydyttynyttä rasvaa 6g (46% kokonaisrasvasta, rasvan laatu on huono)

Suolaa 0,8g

Jos mustikkapiiraan syö vaniljakastikkeen kanssa, kasvaa annoksen energia 40 kcal:lla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.