Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Mustikkapiirakka punaviinimarjahyytelöllä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ollin mustikkatorttu on mehukas ja maukas mustikkapiirakka, joka mielellään saa odottaa tarjoilua ja mehustua. Hyytelö pitää täytteen ja mustikat paikoillaan.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Ainekset

  • Kuudelle-kahdeksalle

Pohja

  • 2 kananmunaa
  • 1 ½ dl kidesokeria
  • 100 g margariinia
  • 1 ¾ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte

  • 1 ½ dl kuohukermaa
  • 1 ½ rkl kidesokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 rkl perunajauhoja
  • 1 munankeltuainen
  • ½ lasillista punaviinimarjahyytelöä
  • ½ l tuoreita tai 1 pkt pakastettuja mustikoita

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele ja jauhota vuoka. Vatkaa munat ja sokeri ilmavaksi.

2. Sulata margariini ja anna jäähtyä. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe ja lisää taikinaan margariinin kera, sekoita tasaiseksi.

3. Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa n. 30 minuuttia. Kumoa ja anna jäähtyä.

4. Sekoita kerma, sokeri, vaniljasokeri, perunajauhot ja keltuainen paksupohjaisessa kattilassa, kuumenna samalla vatkaten kunnes täyte sakenee. Anna jäähtyä.

5. Sulata hyytelö sekä 1 rkl vettä kattilassa, vatkaa sileäksi.

6. Levitä täyte tortulle ja ripottele päälle marjat. Penslaa hyytelöllä. Jos käytät pakastemarjoja, levitä marjat vasta juuri ennen tarjoilua.

Lisää aiheesta:

Mansikkapiirakka hyytelölläMantelivuoat sitruunakreemilläVadelmavuoatRanskalainen mansikkatorttuPähkinäinen mustikkatorttuMansikkakiusaus
MustikkapiirakkaMakeat leivonnaisetKasvisruokaLeivontaJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Mustikkapiirakka
  • 11.07.202412:54
    Mustikka

    Mustikkapiirakka airfryerissa

  • 08.07.202213:05
    Hellapoliisi

    Mustikkapiirakka muropohjalla – makea täyte kondensoidulla maidolla

  • 18.02.201300:00
    Marjapiirakka

    Marjapiirakka murutaikinaan

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Mustikkahyve

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Mustikkapiirakka kookoshiutaleilla