Mustikkapiirakka punaviinimarjahyytelöllä

Ollin mustikkatorttu on mehukas ja maukas mustikkapiirakka, joka mielellään saa odottaa tarjoilua ja mehustua. Hyytelö pitää täytteen ja mustikat paikoillaan.

Ainekset

  • Kuudelle-kahdeksalle

Pohja

  • 2 kananmunaa
  • 1 ½ dl kidesokeria
  • 100 g margariinia
  • 1 ¾ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte

  • 1 ½ dl kuohukermaa
  • 1 ½ rkl kidesokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 rkl perunajauhoja
  • 1 munankeltuainen
  • ½ lasillista punaviinimarjahyytelöä
  • ½ l tuoreita tai 1 pkt pakastettuja mustikoita

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele ja jauhota vuoka. Vatkaa munat ja sokeri ilmavaksi.

2. Sulata margariini ja anna jäähtyä. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe ja lisää taikinaan margariinin kera, sekoita tasaiseksi.

3. Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa n. 30 minuuttia. Kumoa ja anna jäähtyä.

4. Sekoita kerma, sokeri, vaniljasokeri, perunajauhot ja keltuainen paksupohjaisessa kattilassa, kuumenna samalla vatkaten kunnes täyte sakenee. Anna jäähtyä.

5. Sulata hyytelö sekä 1 rkl vettä kattilassa, vatkaa sileäksi.

6. Levitä täyte tortulle ja ripottele päälle marjat. Penslaa hyytelöllä. Jos käytät pakastemarjoja, levitä marjat vasta juuri ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!