Mustikkapiirakka punaviinimarjahyytelöllä
Ollin mustikkatorttu on mehukas ja maukas mustikkapiirakka, joka mielellään saa odottaa tarjoilua ja mehustua. Hyytelö pitää täytteen ja mustikat paikoillaan.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- Kuudelle-kahdeksalle
Pohja
- 2 kananmunaa
- 1 ½ dl kidesokeria
- 100 g margariinia
- 1 ¾ dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Täyte
- 1 ½ dl kuohukermaa
- 1 ½ rkl kidesokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 rkl perunajauhoja
- 1 munankeltuainen
- ½ lasillista punaviinimarjahyytelöä
- ½ l tuoreita tai 1 pkt pakastettuja mustikoita
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele ja jauhota vuoka. Vatkaa munat ja sokeri ilmavaksi.
2. Sulata margariini ja anna jäähtyä. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe ja lisää taikinaan margariinin kera, sekoita tasaiseksi.
3. Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa n. 30 minuuttia. Kumoa ja anna jäähtyä.
4. Sekoita kerma, sokeri, vaniljasokeri, perunajauhot ja keltuainen paksupohjaisessa kattilassa, kuumenna samalla vatkaten kunnes täyte sakenee. Anna jäähtyä.
5. Sulata hyytelö sekä 1 rkl vettä kattilassa, vatkaa sileäksi.
6. Levitä täyte tortulle ja ripottele päälle marjat. Penslaa hyytelöllä. Jos käytät pakastemarjoja, levitä marjat vasta juuri ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa