Sisällöt Tomi Einonen Vastaava päätoimittaja Ilkka Ahtiainen Uutispäätoimittaja Mona Haapsaari Toimituspäällikkö Teemu Niikko Toimituspäällikkö, urheilu Liiketoiminta Iina Eloranta VP, Channels and Digital Consumption SuomiAreena Jeremias Kontio Vastaava tuottaja
Makuja
Mustikkapiirakka muropohjalla – makea täyte kondensoidulla maidolla
Mustikkapiirakka murupohjaan on varma kesähitti. MTV Julkaistu 08.07.2022 13:05
Pohja 125 g voita tai margariinia 1 ½ dl sokeria 1 kananmuna 2 ½ dl vehnäjauhoja 1 tl vaniljasokeria 1 tl leivinjauhetta Täyte 400 g kondensoitua maitoa yhden limen raastettu kuori 3-4 limen puristettu mehu 4 kananmunankeltuaista 1 rkl vaniljasokeria 2-3 dl mustikoita tai pensasmustikoita Pinnalle mustikoita tai pensasmustikoita Valmistusohje Mustikkapiirakan valmistus: Vatkaa voi ja sokeri valkoiseksi vaahdoksi. Lisää kananmuna hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele taikina tasaiseksi. Painele taikina halkaisijaltaan noin 22 cm irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Paista 225 asteessa noin kymmenen minuuttia. Sekoita kondensoidun maidon joukkoon hyvin pestyn limen raastettu kuori. Purista joukkoon limenmehut. Lisää kananmunankeltuaiset ja vaniljasokeri. Sekoita. Ripottele mustikat esipaistetun pohjan päälle. Kaada päälle kondensoitu maitoseos. Kypsennä 200 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes pinta on jähmettynyt. Koristele mustikoilla tai pensasmustikoilla. Tarjoa sellaisenaan tai vaniljajäätelön kanssa.
Yksi odotetuista kesäherkuista on tietenkin valloittava mustikkapiirakka. Toki piiras maistuu milloin tahansa. Voit valmistaa sen myös pakastemustikoista tai miedommista pensasmustikoista.
11.07.2024 12:54
08.07.2022 13:05
18.02.2013 00:00
18.02.2013 00:00
18.02.2013 00:00
Lataa lisää