Mustikkapiirakka murupohjaan on varma kesähitti.MTV
Julkaistu 08.07.2022 13:05
MTV LIFESTYLE
Annosmäärä: 8-10 annosta
Pohja
125 g voita tai margariinia
1 ½ dl sokeria
1 kananmuna
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
Täyte
400 g kondensoitua maitoa
yhden limen raastettu kuori
3-4 limen puristettu mehu
4 kananmunankeltuaista
1 rkl vaniljasokeria
2-3 dl mustikoita tai pensasmustikoita
Pinnalle
mustikoita tai pensasmustikoita
Valmistusohje
Mustikkapiirakan valmistus:
Vatkaa voi ja sokeri valkoiseksi vaahdoksi.
Lisää kananmuna hyvin vatkaten.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele taikina tasaiseksi.
Painele taikina halkaisijaltaan noin 22 cm irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.
Paista 225 asteessa noin kymmenen minuuttia.
Sekoita kondensoidun maidon joukkoon hyvin pestyn limen raastettu kuori.
Purista joukkoon limenmehut.
Lisää kananmunankeltuaiset ja vaniljasokeri. Sekoita.
Yksi odotetuista kesäherkuista on tietenkin valloittava mustikkapiirakka. Toki piiras maistuu milloin tahansa. Voit valmistaa sen myös pakastemustikoista tai miedommista pensasmustikoista.
Ripottele mustikat esipaistetun pohjan päälle.
Kaada päälle kondensoitu maitoseos.
Kypsennä 200 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes pinta on jähmettynyt.