Mustikkapiirakka muropohjalla – makea täyte kondensoidulla maidolla

mustikkapiirakka-2-220516_Z727283-large
Mustikkapiirakka murupohjaan on varma kesähitti. MTV

Yksi odotetuista kesäherkuista on tietenkin valloittava mustikkapiirakka. Toki piiras maistuu milloin tahansa. Voit valmistaa sen myös pakastemustikoista tai miedommista pensasmustikoista.

  • Annosmäärä: 8-10 annosta

Pohja

  • 125 g voita tai margariinia
  • 1 ½ dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte

  • 400 g kondensoitua maitoa
  • yhden limen raastettu kuori
  • 3-4 limen puristettu mehu
  • 4 kananmunankeltuaista
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 2-3 dl mustikoita tai pensasmustikoita

Pinnalle

  • mustikoita tai pensasmustikoita

Valmistusohje

Mustikkapiirakan valmistus:

  1. Vatkaa voi ja sokeri valkoiseksi vaahdoksi.
  2. Lisää kananmuna hyvin vatkaten.
  3. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele taikina tasaiseksi.
  4. Painele taikina halkaisijaltaan noin 22 cm irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.
  5. Paista 225 asteessa noin kymmenen minuuttia.
  6. Sekoita kondensoidun maidon joukkoon hyvin pestyn limen raastettu kuori.
  7. Purista joukkoon limenmehut.
  8. Lisää kananmunankeltuaiset ja vaniljasokeri. Sekoita.
  9. Ripottele mustikat esipaistetun pohjan päälle.
  10. Kaada päälle kondensoitu maitoseos.
  11. Kypsennä 200 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes pinta on jähmettynyt.
  12. Koristele mustikoilla tai pensasmustikoilla.
  13. Tarjoa sellaisenaan tai vaniljajäätelön kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.