Mustikkapiirakka kookoshiutaleilla
Piiras maistuu parhaimmalta vastapaistettuna. Jos haluat valmistella etukäteen, tee taikina valmiiksi ja kauli tai painele se piirasvuokaan, jonka laitat kylmään.
6-8 hengelle
- 125 g voita
- 3 dl vehnäjauhoa
- 2 rkl kylmää vettä
- 50 g mantelimassaa
- 3-4 dl mustikoita
- 3 rkl kookoshiutaleita
Valmistusohje
1. Nypi voi ja jauhot muruiksi, lisää vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi. Kääräise taikina kelmuun ja pane jääkaappiin tunniksi.
2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kauli taikina ja vuoraa sillä piirasvuoka. Pistele pohja.
3. Sirottele karkeasti raastettu mantelimassa piiraspohjalle, levitä marjat päälle ja sirota pinnalle kookoshiutaleet. Paista uunin keskitasolla 25 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa