Mainos
Mustikkapiirakka kermaviilitäytteellä
Julkaistu
Kermaviili antaa mukavasti pientä hapokkuutta tämän maistuvan tortun täytteeseen. Pohjan voi leipoa itse tai käyttää valmista kauramurotaikinaa.
Ainekset
- Piirakkavuoallinen, halkaisija n. 28 cm
Mustikkapiirakan pohja
- 125 g margariinia tai voita
- ¾ dl sokeria
- 1 kananmuna
- ½ dl erikoisvehnäjauhoja
- ½ tl leivinjauhetta
- 4 dl pikakaurahiutaleita
Täyte
- 3 dl mustikoita
Kermaviiliseos
- 2 dl kermaviiliä
- ½ dl sokeria
- 1 kananmuna
- 2 tl vaniljasokeria
Valmistusohje
1.Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi, lisää kananmuna vatkaten. Lisää vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja kaurahiutaleet. Levitä taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle.
2. Kaada päälle mustikat.
3. Sekoita kermaviiliseoksen aineet keskenään ja kaada se marjojen päälle.
Paista 175 asteisen uunin keskitasolla n. 35 min.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka