Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Mustikkapiirakka kermaviilitäytteellä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kermaviili antaa mukavasti pientä hapokkuutta tämän maistuvan tortun täytteeseen. Pohjan voi leipoa itse tai käyttää valmista kauramurotaikinaa.

Ainekset

  • Piirakkavuoallinen, halkaisija n. 28 cm

Mustikkapiirakan pohja

  • 125 g margariinia tai voita
  • ¾ dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • ½ dl erikoisvehnäjauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta
  • 4 dl pikakaurahiutaleita

Täyte

  • 3 dl mustikoita

Kermaviiliseos

  • 2 dl kermaviiliä
  • ½ dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 2 tl vaniljasokeria

Valmistusohje

1.Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi, lisää kananmuna vatkaten. Lisää vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja kaurahiutaleet. Levitä taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle.

2. Kaada päälle mustikat.

3. Sekoita kermaviiliseoksen aineet keskenään ja kaada se marjojen päälle.

Paista 175 asteisen uunin keskitasolla n. 35 min.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

Rukiinen puolukkatorttuPuolukka-kookosneliötMansikkakääretorttuMamman MarjapiirasKarviaismarja-muropiirakkaHelppo marjapiirakka
MustikkapiirakkaMakeat leivonnaisetMyllyn ParasLeivontaJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Mustikkapiirakka
  • 11.07.202412:54
    Mustikka

    Mustikkapiirakka airfryerissa

  • 08.07.202213:05
    Hellapoliisi

    Mustikkapiirakka muropohjalla – makea täyte kondensoidulla maidolla

  • 18.02.201300:00
    Marjapiirakka

    Marjapiirakka murutaikinaan

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Mustikkahyve

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Mustikkapiirakka kookoshiutaleilla