Mustikkanyytit
Nämä ovat hienoja, pieniä paketteja joko jälkiruoaksi tai kahvin kanssa tarjottavaksi. Myös vadelmat sopivat täytteeksi.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
n. 8 kpl
- 150 g voita
- 3 ½ dl vehnäjauhoja
- ¼ dl vettä
Täyte
- 3-4 dl mustikoita
- hieman juoksevaa hunajaa
- 1 kananmuna penslaukseen
- raesokeria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita voi ja jauhot, lisää vesi ja työstä sileäksi taikinaksi. Laita se muovikelmuun käärittynä kylmään 1 tunniksi.
2. Kaulitse taikina kevyesti jauhotetulla alustalla. Leikkaa levy neliöiksi, penslaa reunat kananmunalla. Laita neliöille mustikoita ja hunajaa. Kääntele yhteen kolmioiksi ja painele reunat yhteen.
3. Laita nyytit pellille. Penslaa vatkatulla munalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista uunin keskitasolla n. 15 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan