Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Mustikkamousse makeiden lastujen kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on täydellinen jälkiruoka, joka sopii jokaiseen vuodenaikaan. Valmistele jälkiruoka hyvissä ajoin, jotta mousse ehtii jähmettyä.

Neljälle

  • 200 g sulatettuja mustikoita
  • 1/3 dl sokeria + ½ rkl sokeria
  • 1 rkl vettä
  • 1 liivatelehti
  • 1 munanvalkuainen
  • 1/3 dl kuohukermaa

Lastut

  • ½ dl munanvalkuaista
  • ½ dl kidesokeria
  • ½ maustemitta suolaa
  • ½ dl vehnäjauhoja

Valmistusohje

1. Paseeraa sulaneet marjat pyreeksi. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.

2. Keitä sokeriliemi vedestä ja 1/3 desilitrasta sokeria, anna jäähtyä. Vatkaa valkuainen ja loput sokerista kovaksi vaahdoksi, vatkaa sokeriliemi mukaan hienona norona. Sulata liivatelehti tilkassa kuumaa vettä ja vatkaa mukaan valkuaisvaahtoon. Vatkaa kerma yhdessä mustikkapyreen kanssa, kääntele mukaan valkuaisvaahtoon.

3. Jaa vaahto annoskulhoihin ja laita jääkaappiin tarjoiluun asti.

4. Lastut: Vatkaa valkuainen ja sokeri, lisää suola ja jauhot.

5. Penslaa taikinaa haluamiisi muotoihin silikonilevylle tai voidellulle leivinpaperille.

6. Paista 200-asteisessa uunissa 5-6 minuuttia.

7. Tarjoile mousse lastujen kera.

Lisää aiheesta:

Appelsiini-suklaahyydykeMansikkamousseVadelmavaahto sukaakeksien keraMustikkavaahtoMustikkapiirakka punaviinimarjahyytelölläMansikkatorttu mantelipohjilla
MarjamousseJälkiruoatHedelmät ja marjat

Tuoreimmat aiheesta

Marjamousse
  • 18.02.201300:00
    Jälkiruoat

    Mustikkamousse makeiden lastujen kera

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Mansikkamousse vadelmaliköörin kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Mansikkamousse appelsiiniliköörin kanssa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Raparperimousse

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Mansikkamousse