Mustikkamousse makeiden lastujen kera
Tämä on täydellinen jälkiruoka, joka sopii jokaiseen vuodenaikaan. Valmistele jälkiruoka hyvissä ajoin, jotta mousse ehtii jähmettyä.
Neljälle
- 200 g sulatettuja mustikoita
- 1/3 dl sokeria + ½ rkl sokeria
- 1 rkl vettä
- 1 liivatelehti
- 1 munanvalkuainen
- 1/3 dl kuohukermaa
Lastut
- ½ dl munanvalkuaista
- ½ dl kidesokeria
- ½ maustemitta suolaa
- ½ dl vehnäjauhoja
Valmistusohje
1. Paseeraa sulaneet marjat pyreeksi. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
2. Keitä sokeriliemi vedestä ja 1/3 desilitrasta sokeria, anna jäähtyä. Vatkaa valkuainen ja loput sokerista kovaksi vaahdoksi, vatkaa sokeriliemi mukaan hienona norona. Sulata liivatelehti tilkassa kuumaa vettä ja vatkaa mukaan valkuaisvaahtoon. Vatkaa kerma yhdessä mustikkapyreen kanssa, kääntele mukaan valkuaisvaahtoon.
3. Jaa vaahto annoskulhoihin ja laita jääkaappiin tarjoiluun asti.
4. Lastut: Vatkaa valkuainen ja sokeri, lisää suola ja jauhot.
5. Penslaa taikinaa haluamiisi muotoihin silikonilevylle tai voidellulle leivinpaperille.
6. Paista 200-asteisessa uunissa 5-6 minuuttia.
7. Tarjoile mousse lastujen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Paras sienikastike: Helppo suppilovahverokastike Katin ohjeella
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Taivaallinen omenahillo