Mustikkamousse makeiden lastujen kera
Tämä on täydellinen jälkiruoka, joka sopii jokaiseen vuodenaikaan. Valmistele jälkiruoka hyvissä ajoin, jotta mousse ehtii jähmettyä.
Neljälle
- 200 g sulatettuja mustikoita
- 1/3 dl sokeria + ½ rkl sokeria
- 1 rkl vettä
- 1 liivatelehti
- 1 munanvalkuainen
- 1/3 dl kuohukermaa
Lastut
- ½ dl munanvalkuaista
- ½ dl kidesokeria
- ½ maustemitta suolaa
- ½ dl vehnäjauhoja
Valmistusohje
1. Paseeraa sulaneet marjat pyreeksi. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
2. Keitä sokeriliemi vedestä ja 1/3 desilitrasta sokeria, anna jäähtyä. Vatkaa valkuainen ja loput sokerista kovaksi vaahdoksi, vatkaa sokeriliemi mukaan hienona norona. Sulata liivatelehti tilkassa kuumaa vettä ja vatkaa mukaan valkuaisvaahtoon. Vatkaa kerma yhdessä mustikkapyreen kanssa, kääntele mukaan valkuaisvaahtoon.
3. Jaa vaahto annoskulhoihin ja laita jääkaappiin tarjoiluun asti.
4. Lastut: Vatkaa valkuainen ja sokeri, lisää suola ja jauhot.
5. Penslaa taikinaa haluamiisi muotoihin silikonilevylle tai voidellulle leivinpaperille.
6. Paista 200-asteisessa uunissa 5-6 minuuttia.
7. Tarjoile mousse lastujen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan