Mustikkainen glögikakku

Glögikakut sopivat loppuvuoden herkutteluhetkiin. Voit käyttää erilaisia hilloja ja glögejä kakun valmistukseen. Vaalean glögin kanssa sopii esimerkiksi omenahillo ja perinteisen glögin kanssa vadelmahillo. Tämä kakku on valmistettu mustikkahillosta ja mustikkaglögistä.

Noin 10 annosta

  • 7-8 savoiardikeksiä
  • n. 1 dl mustikkaglögiä
  • 300 g mustikkahilloa

Täyte

  • 4 liivatelehteä
  • 2 ½ dl vispikermaa
  • 200 g tuorejuustoa tai maitorahkaa
  • ¾ dl sokeria
  • ½ tl kanelia
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 rkl mustikkaglögiä

Pinnalle

  • 100 g mustikkahilloa
  • 2 dl vahvaa mustikkaglögiä
  • 1 dl hyytelösokeria

Valmistusohje

Käytä halkaisijaltaan 18-20 cm irtoreunavuokaa tai pitkulaista reunavuokaa.Vuoraa pohja leivinpaperilla.

Laita savoiardikeksit vuoan pohjalle ja paloittele tarvittaessa, niin saat vuoan kolot täytettyä.Kostuta mustikkaglögillä.

Levitä pinnalle kerros mustikkahilloa.

Valmista täyte:

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen limittäin. Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon tuorejuusto tai maitorahka.

Mausta sokerilla, kanelilla ja vaniljasokerilla.

Kuumenna mustikkaglögi kiehumispisteeseen esimerkiksi mikroaaltouunissa lasissa ja liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet. Sekoita tasaiseksi. Lisää liivateneste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.Kaada täyte vuokaan ja nosta kylmään hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Levitä hyytyneen kakun pinnalle kerros mustikkahilloa.

Laita mustikkaglögi kasariin ja kuumenna kiehumispisteeseen.

Lisää hyytelösokeri koko ajan sekoittaen ja anna kiehua hetki, kunnes liemi kirkastuu.Jäähdytä hetki.

Lusikoi sokeriliemi mustikkahillon pinnalle ja laita kakku hetkeksi jähmettymään jääkaappiin.Irrota kakku vuoasta veitsellä pyöräyttäen ja siirrä tarjoiluvadille.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.