Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Mustikka cupcakes

Julkaistu 10.04.2013 16:54

Mustikoista leivotaan nyt iki-ihania kuppikakkuja. Kokeile amerikkalaisia cupcakes-leivonnaisia myös muilla maistuvilla marjoilla.

Taikina

  • 3 munaa
  • 1 munan keltuainen
  • 2 dl tummaa ruokokidesokeria
  • 1 dl juoksevaa (pullo)margariinia
  • 3 dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
  • ½ dl Myllyn Paras Kauraleseitä
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 dl kevyt kermavalmistetta (7 %)
  • 2 dl mustikoita

Kuorrutus

  • 1 munan valkuainen
  • 1 prk (200 g) Philadelphia-tuorejuustoa
  • 3 rkl (tummaa) sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria

Koristeluun

  • 1-2 dl mustikoita

Valmistusohje

Mustikat sisältävät hyviä flavonoideja ja maukkaisiin leivonnaisiin kuitua tuovat kauraleseet. Alla olevalla ohjeella valmistuu 40 minuutissa 16 keskikokoista tai 10 isoa leivosta.

Vaahdota munat, keltuainen ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon taikinan muut ainekset ja sekoita varovasti tasaiseksi. Jaa taikina muffinivuokiin, esimerkiksi tukeviin paperi- tai foliovuokiin tai silikonivuokiin.

Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15–20 minuuttia muffinien koosta riippuen. Valmista kuorrutus. Vaahdota valkuainen ja sekoita siihen huoneenlämpöinen tuorejuusto.

Mausta kuorrutus sokereilla. Levitä kuorrutus jäähtyneiden kakkusten päälle, koristele mustikoilla.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

Tarte Tatin -paistokset omena-calvadostäytteelläRaparperi-kookosmuffinitPääsiäisen pirteät kuppikakutKevennetyt sacherleivoksetKuppikakut banaanisella taikinalla Viivi Pumpasen kanssaKauraisat ananasmuffinit
CupcakesVappuMyllyn ParasLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Cupcakes
  • 11.10.201720:00
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Salmiakkista: Mallan suussasulavat Kick-kuppikakut

  • 26.03.201311:01
    Ystävänpäivä

    Chili-suklaa cupcakes kinuskilla ja sormisuolalla

  • 13.02.201408:49
    Makeat muffinit

    Banaani-mansikkakuppikakut

  • 18.02.201300:00
    Pääsiäinen

    Pääsiäisen pirteät kuppikakut

  • 18.02.201300:00
    Kasvisruoka

    Papaija-Mango Cupcakes