Mustekalaa lehtisellerin ja pähkinöiden kera
Tämä klassinen ravellolainen salaattiresepti yhdistää tuoreen mustekalan ja saksanpähkinän, joka on suosittu ruoka-aines Amalfin rannikolla. Kun aineksiin vielä lisää neitsytoliiviöljyn, on tulos aivan upea alku aterialle.
4 hengelle
- 600g mustekalaa, pestynä (mustekalan asemesta voi käyttää kalmaria)
- 2 selleriä
- 1/4 kuppia saksanpähkinöitä, pilkottuna
- 1 sitruuna
- 4 ruokalusikallista neitsytoliiviöljyä
- pieni nippu persiljaa, silputtuna
- suolaa maustamiseen
Tee näin
Valmistusohje
- Keitä mustekalaa 10 minuuttia tai kunnes se on pehmeää. Leikkaa ohuiksi siivuiksi ja heitä isoon kulhoon.
- Tee vihanneskuorimella selleristä ohuita lastuja. Jos haluat lastuista rapeampia, jäähdytä niitä jääpalojen päällä muutaman minuutin ajan.
- Lisää sellerinlastut kulhoon pähkinöiden, öljyn, suolan ja juuri puristetun sitruunamehun kanssa.
- Sekoita hyvin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan