Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Mustekalaa lehtisellerin ja pähkinöiden kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

4 hengelle

  • 600g mustekalaa, pestynä (mustekalan asemesta voi käyttää kalmaria)
  • 2 selleriä
  • 1/4 kuppia saksanpähkinöitä, pilkottuna
  • 1 sitruuna
  • 4 ruokalusikallista neitsytoliiviöljyä
  • pieni nippu persiljaa, silputtuna
  • suolaa maustamiseen

Tee näin

    Valmistusohje

    - Keitä mustekalaa 10 minuuttia tai kunnes se on pehmeää. Leikkaa ohuiksi siivuiksi ja heitä isoon kulhoon.

    - Tee vihanneskuorimella selleristä ohuita lastuja. Jos haluat lastuista rapeampia, jäähdytä niitä jääpalojen päällä muutaman minuutin ajan.

    - Lisää sellerinlastut kulhoon pähkinöiden, öljyn, suolan ja juuri puristetun sitruunamehun kanssa.

    - Sekoita hyvin.

    Tämä klassinen ravellolainen salaattiresepti yhdistää tuoreen mustekalan ja saksanpähkinän, joka on suosittu ruoka-aines Amalfin rannikolla. Kun aineksiin vielä lisää neitsytoliiviöljyn, on tulos aivan upea alku aterialle.

    Lisää aiheesta:

    Haudutettua mustekalaaKalmareita, putkipastaa ja kastikettaSardellipullat tomaattikastikkeessaPanzanella -leipäsalaattiKuivattua turskaa tomaatti-oreganokastikkeessaIsoäiti Marian spaghetti puttanesca
    MustekalaPääruoatÄyriäiset

    Tuoreimmat aiheesta

    Mustekala
    • 31.08.202412:00
      Kotikeittiömestarit

      Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan chorizo-äyriäispaella & mustekalan mustemajoneesi

    • 18.02.201300:00
      Välipalat

      Mustekalatempura

    • 18.02.201300:00
      Pääruoat

      Mustekalaa lehtisellerin ja pähkinöiden kera

    • 18.02.201300:00
      Pääruoat

      Haudutettua mustekalaa

    • 18.02.201300:00
      Kananmunaton

      Mustekalaa à l'armoricane