Mustajuurigratiini
Kuori mustajuuret juoksevan veden alla, muuten ne voivat tuntua hieman tahmeilta. Tämä ruokalaji on vaivan arvoinen! Mustajuurien lukumäärä riippuu niiden koosta. Kuutioi, keitä ja mittaa n. 8 dl juurta neljälle.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Neljälle
- 2-4 mustajuurta
- 150 g kuutioitua pekonia
Kastike
- 3 rkl voita
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 3-4 dl maitoa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 1 munankeltuainen
- ½ dl hienonnettua persiljaa
- voita vuokaan
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuori ja kuutioi mustajuuret. Keitä ne pehmeiksi kevyesti suolatussa vedessä. Valuta ja laita ne kevyesti voideltuun uunivuokaan. Paista pekonit, valuta talouspaperilla.
2. Paista voi ja jauhot kastikkeeseen, lisää maito ja mausta. Anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia. Ota kattila liedeltä, lisää keltuainen ja sekoita.
3. Kaada kastike vuokaan, ripottele päälle pekoni. Laita uuniin 15-20 minuuttia. Ripottele päälle persiljaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut