Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Mustajuurigratiini

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kasvisruoka, Kasvisruoka

Neljälle

  • 2-4 mustajuurta
  • 150 g kuutioitua pekonia

Kastike

  • 3 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 3-4 dl maitoa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 1 munankeltuainen
  • ½ dl hienonnettua persiljaa
  • voita vuokaan

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuori ja kuutioi mustajuuret. Keitä ne pehmeiksi kevyesti suolatussa vedessä. Valuta ja laita ne kevyesti voideltuun uunivuokaan. Paista pekonit, valuta talouspaperilla.

2. Paista voi ja jauhot kastikkeeseen, lisää maito ja mausta. Anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia. Ota kattila liedeltä, lisää keltuainen ja sekoita.

3. Kaada kastike vuokaan, ripottele päälle pekoni. Laita uuniin 15-20 minuuttia. Ripottele päälle persiljaa.

Kuori mustajuuret juoksevan veden alla, muuten ne voivat tuntua hieman tahmeilta. Tämä ruokalaji on vaivan arvoinen! Mustajuurien lukumäärä riippuu niiden koosta. Kuutioi, keitä ja mittaa n. 8 dl juurta neljälle.

Lisää aiheesta:

PorkkanagratiiniHieno kalagratiiniYksinkertainen kalagratiiniVihreä laatikkoMunakoisolaatikkoJuuresgratiini pekonilla
KasvisgratiiniLisäkeruoatKasvisruokaKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kasvisgratiini
  • 11.10.202210:57
    Hellapoliisi

    Kukkakaaligratiini – gratinoitu kukkakaali on syksyn ehdoton herkkuruoka

  • 06.07.201813:54
    Hellapoliisi

    Kasvisgratiini

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Porkkanagratiini

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Gratinoidut endiivit

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Gratinoitua fenkolia