Mustaherukka-juustokakku
Poimi syksyn marjat tähän herkulliseen juustokakkuun. Tarjoa mustaherukkamelban kanssa.
Pohja
- 1 levy valmista murotaikinaa
Täyte
- 2 kananmunaa
- n. 1 dl sokeria
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 100 g maitorahkaa
- 1 limen kuori raastettuna
- 1 tl jauhettua kanelia
- 2 dl mustaherukoita
- ½ dl vehnäjauhoja
Mustaherukkamelba
- 2 dl mustaherukoita
- ½ dl mustaherukka-likööriä
- 1 dl vettä
- 1 dl sokeria
- 1 tähtianis
Valmistusohje
Mustaherukkajuustokakku:
Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 170°c:ssa noin 10 minuuttia. Vaahdota sokeri ja keltuaiset pehmeäksi vaahdoksi. Nostele joukkoon tuorejuusto, rahka ja raastettu limen kuori. Siivilöi joukkoon jauhot ja kaneli. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja nostele seokseen. Pyöritä pakastetut mustaherukat kevyesti vehnäjauhoissa ja lisää massaan mukaan. Kaada täytettä esipaistetun pohjan päälle niin, että reunaan jää hieman kohoamisvaraa. Paista 170°c:ssa noin 25 minuuttia. Jäähdytä ja tarjoile mustaherukkamelban kera.
Mustaherukkamelba:
Kiehauta sokeri, vesi ja tähtianis kattilassa niin, että kaikki sokeri sulaa nesteeseen. Poista anis kattilasta ja lisää joukkoon mustaherukat sekä likööri. Anna kastikkeen maustua hetki ja soseuta se. Jos kastike vaikuttaa liian paksulta, voit ohentaa sitä tilkalla vettä. Siivilöi kastike ja anna sen jäähtyä ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat kalkkunawrapit
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka