Mustaherukka-juustokakku
Poimi syksyn marjat tähän herkulliseen juustokakkuun. Tarjoa mustaherukkamelban kanssa.
Pohja
- 1 levy valmista murotaikinaa
Täyte
- 2 kananmunaa
- n. 1 dl sokeria
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 100 g maitorahkaa
- 1 limen kuori raastettuna
- 1 tl jauhettua kanelia
- 2 dl mustaherukoita
- ½ dl vehnäjauhoja
Mustaherukkamelba
- 2 dl mustaherukoita
- ½ dl mustaherukka-likööriä
- 1 dl vettä
- 1 dl sokeria
- 1 tähtianis
Valmistusohje
Mustaherukkajuustokakku:
Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 170°c:ssa noin 10 minuuttia. Vaahdota sokeri ja keltuaiset pehmeäksi vaahdoksi. Nostele joukkoon tuorejuusto, rahka ja raastettu limen kuori. Siivilöi joukkoon jauhot ja kaneli. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja nostele seokseen. Pyöritä pakastetut mustaherukat kevyesti vehnäjauhoissa ja lisää massaan mukaan. Kaada täytettä esipaistetun pohjan päälle niin, että reunaan jää hieman kohoamisvaraa. Paista 170°c:ssa noin 25 minuuttia. Jäähdytä ja tarjoile mustaherukkamelban kera.
Mustaherukkamelba:
Kiehauta sokeri, vesi ja tähtianis kattilassa niin, että kaikki sokeri sulaa nesteeseen. Poista anis kattilasta ja lisää joukkoon mustaherukat sekä likööri. Anna kastikkeen maustua hetki ja soseuta se. Jos kastike vaikuttaa liian paksulta, voit ohentaa sitä tilkalla vettä. Siivilöi kastike ja anna sen jäähtyä ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Taivaallinen omenahillo
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Liisan superhelpot kesäkurpitsapiiraat
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Omena-kaurapaistos ja vaniljakastike
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta
-
Kesäkurpitsa-sitruunakakku