Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Mustaherukka-juustokakku

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Poimi syksyn marjat tähän herkulliseen juustokakkuun. Tarjoa mustaherukkamelban kanssa.

Pohja

  • 1 levy valmista murotaikinaa

Täyte

  • 2 kananmunaa
  • n. 1 dl sokeria
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 100 g maitorahkaa
  • 1 limen kuori raastettuna
  • 1 tl jauhettua kanelia
  • 2 dl mustaherukoita
  • ½ dl vehnäjauhoja

Mustaherukkamelba

  • 2 dl mustaherukoita
  • ½ dl mustaherukka-likööriä
  • 1 dl vettä
  • 1 dl sokeria
  • 1 tähtianis

Valmistusohje

Mustaherukkajuustokakku:

Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 170°c:ssa noin 10 minuuttia. Vaahdota sokeri ja keltuaiset pehmeäksi vaahdoksi. Nostele joukkoon tuorejuusto, rahka ja raastettu limen kuori. Siivilöi joukkoon jauhot ja kaneli. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja nostele seokseen. Pyöritä pakastetut mustaherukat kevyesti vehnäjauhoissa ja lisää massaan mukaan. Kaada täytettä esipaistetun pohjan päälle niin, että reunaan jää hieman kohoamisvaraa. Paista 170°c:ssa noin 25 minuuttia. Jäähdytä ja tarjoile mustaherukkamelban kera.

Mustaherukkamelba:

Kiehauta sokeri, vesi ja tähtianis kattilassa niin, että kaikki sokeri sulaa nesteeseen. Poista anis kattilasta ja lisää joukkoon mustaherukat sekä likööri. Anna kastikkeen maustua hetki ja soseuta se. Jos kastike vaikuttaa liian paksulta, voit ohentaa sitä tilkalla vettä. Siivilöi kastike ja anna sen jäähtyä ennen tarjoilua.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Back to the ’90s hedelmätäytekakku, Niinan reseptiMasterChef: Britakakku ja mansikkakastike – Ellan reseptiUunijäätelöJuustokakku kirsikoiden keraJuustopiirakkaLaktoositon suklaakakku sitruskuorrutuksen ja marjojen kera
JuustokakkuMakeat leivonnaisetSadonkorjuuJälkiruoatHedelmät ja marjat

Tuoreimmat aiheesta

Juustokakku
  • 18.6.11:57
    Mansikkakakku

    Pistaasi-mansikkajuustokakku

  • 3.5.08:04
    Nopeat ja helpot

    Juustokakut purkissa

  • 04.10.202420:00
    Juhlat

    Suolakinuski-suklaajuustokakku

  • 13.09.202412:27
    Nopeat ja helpot

    Jäädytetty Nutella-juustokakku

  • 22.03.202414:12
    Pääsiäinen

    Mangojuustokakku