Kokeile myös vihreää alkuruokaa ja keltaista pääruokaa!
Lakumatto
- 0,5 dl siirappia
- 3/4 dl muscovadosokeria
- 1 rkl vehnäjauhoja
- 1 tl omenapektiiniä
- 0,5 tl salmiakki-lakritsijauhetta
Lakujää
- 20 g lakritsia
- 40 g muscovadosokeria
- 70 g vettä
- 1/4 liivatetta
- raastettua sitruunan kuorta
- 0,5 tl sitruunan mehua
Balsamicosuklaaganache
- 50 g tummaa suklaata
- 0,5 rkl voita
- 1 rkl kermaa
- 1 tl siirappia
- 2 tl balsamicoa
Suklaa-muscovadokakku
- 1 dl muscovadosokeria
- 100 g voita
- 100 g tummaa suklaata
- 1 rkl kaakaota
- 1 rkl vehnäjauhoja
- 1 kananmuna
Oliivitahna
- 2 dl mustia kivettömiä oliiveja
- 1 rkl glukoosia
- 2 rkl muscovadosokeria
- 2 rkl mantelijauhetta
- mustapippuria myllystä
Mustakahvi
- 60 g fariinisokeria
- 120 g vettä
- 30 g Marsala-viiniä
- espressoa
- sokerilientä
Streuzel
- 0,5 dl vehnäjauhoja
- 0,5 dl kaakaota
- 0,5 dl mantelijauhetta
- 0,5 dl hasselpähkinäjauhetta
- 0,5 dl ruokokidesokeria
- 25 g suklaata raastettuna
- 40 g voita
Valmistusohje
Lakumatto: Sekoita tehosekoittimessa kuivat aineet. Kiehauta siirappi ja lisää kuivat aineet. Sekoita koko ajan ja anna muhia 1 minuutti. Kaada öljyllä voidellulle leivinpaperille ja laita toinen leivinpaperi päälle. Kauli ohueksi ja laita kylmään. Leikkaa paloiksi ja kääri ainekset sisälle.
Lakujää: Kiehauta kaikki ainekset ja soseuta tehosekoittimessa tasaiseksi. Siivilöi ja anna jäätyä.
Kiehauta kaikki ainekset ja soseuta tehosekoittimessa tasaiseksi. Siivilöi ja anna jäätyä.
Kakku: Sulata voi ja suklaa. Sekoita tehosekoittimessa kaikki aineet ja lisää muna koneen käydessä. Kaada leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan ja paista 150-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Laita toinen vuoka päälle ja pieni paino sen päälle. Leikkaa jäähtyneestä kakusta paloja ja tarjoa huoneenlämpöisenä.
Oliivitahna: Huuhtele oliivit kylmällä vedellä. Sekoita aineet tehosekoittimessa, ei kuitenkaan aivan sileäksi.
Streuzerl: Sekoita kaikki aineet tasaiseksi paitsi voi. Lisää voi kylminä kuutioina ja sekoita. Saa jäädä kokkareita. Paista 160-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia. Jäähdytä ja rouhi pieneksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.