Murupiiras
Julkaistu
Aivan älyttömän helppoa ja mielettömän hyvää. Voit vaihdella piirasta tekemällä kaiken toisinpäin: laita omenat pohjalle ja peitä murutaikinalla. Vaniljakastike tai jäätelö kruunaa piiraan.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Raaka-aineet
- 3 dl vehnäjauhoa
- 150 g voita
- 1 rkl sokeria
- 3-4 omenaa lohkoina
- kanelia + sokeria
Valmistusohje
1. Kuumenna uni 225 asteeseen. Nypi voi, jauho ja sokeri murutaikinaksi.
2. Ripota murut uunivuokaan ja litistä niitä vähän. Kääntele omenalohkot kanelilla maustetussa sokerissa ja lado ne vuokaan.
3. Paista noin 20 minuuttia, kunnes omenat ovat pehmeitä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan