Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Munkit vapuksi – perinteinen munkkitaikina, josta teet munkkirinkilät

Munkkirinkilät ovat vapun ykkösherkku.
Munkkirinkilät ovat vapun ykkösherkku.Shutterstock
Julkaistu 27.04.2023 08:20

MTV LIFESTYLE

  • Annosmäärä: 35 kappaletta

Ainekset

  • 5 dl maitoa
  • 50 g hiivaa tai 2 pussia kuivahiivaa
  • ½ tl suolaa
  • 1 ½ dl sokeria
  • 2 tl kardemummaa
  • 1 muna
  • 14–16 dl vehnäjauhoja
  • 100 g margariinia

Kypsentämiseen

  • öljyä

Pinnalle

  • sokeria

Valmistusohje

  1. Varaa kaikki aineet huoneenlämpöön.
  2. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva taikinakulhoon ja lisää lämmin maito. Anna hiivan liueta maitoon.
  3. Lisää muna ja mausteet.
  4. Sekoita maitoon niin paljon jauhoja, että saat sakean vellimäisen seoksen. Vatkaa seos kiiltäväksi.
  5. Alusta loput jauhot taikinaan käsin. Jätä jauhoista vähän leivontaan ja vaivaa taikinaa, kunnes se on sileää ja kimmoisaa.
  6. Lisää taikinaan pehmennyt rasva ja alusta taikinaa, kunnes se irtoaa käsistä ja kulhon reunoista.
  7. Anna valmiin taikinan kohota lämpimässä paikassa peitettynä noin kaksinkertaiseksi.
  8. Jaa taikina kahtia. Leivo molemmista paloista tangot ja jaa kumpikin 17– 18 palaan.

Leivo perinteiset munkit tällä Marttojen ohjeella. Jos haluat pakastaa munkkeja, sokeroi ne vasta pakastamisen jälkeen. Lämmitä munkkeja ennen sokeroimista hiukan esimerkiksi mikroaaltouunissa, silloin sokeri tarttuu paremmin.

  • Leivo palat pyöreiksi pulliksi ja anna niiden kohota peitettyinä.
  • Tee kohonneisiin pulliin keskelle reikä ja muotoile rinkilöiksi.
  • Kypsennä padassa kuumassa rasvassa, noin 180°C:ssa  molemmin puolin pari minuuttia, kunnes ne ovat kauniin ruskeita.
  • Nosta rinkilät reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan.
  • Kierittele ne lämpiminä sokerissa.
  • Resepti: Martat

    Lisää aiheesta:

    Koko Suomi leipoo: ValkosuklaakemutMaalaisleipä hapantaikinastaTumma kuminaleipäRuusu-rahkapullatMyllyn rahkamunkitOlgan pullakranssi
    MunkitVappuLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

    Tuoreimmat aiheesta

    Munkit
    • 25.4.11:00
      Vappu

      Munkit ilman uppopaistoa

    • 28.04.202407:00
      Vappu

      Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin

    • 27.04.202308:20
      Vappu

      Munkit vapuksi: Perinteinen munkkitaikina, josta teet munkkirinkilät

    • 29.04.202214:21
      Vappu

      Helpot vappumunkit eli Linnean dulce de leche -munkit

    • 01.11.201720:05
      Koko Suomi leipoo -reseptit

      Koko Suomi leipoo: Tekninen tehtävä – Possumunkki