Munat riisipedillä ja currykastike
Esilämmitä vuoka kuumalla vedellä, mutta kuivaa se tarkoin ennen kuin kaadat riisit siihen.
Neljälle
- 2 dl jasmiiniriisiä
- 4 dl vettä
- 4 munaa
Currykastike
- 2 salottisipulia
- 1 omena
- 2 rkl voita
- 2 tl currya
- 2 rkl vehnäjauhoa
- 4 dl kanalientä
Valmistusohje
1. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Keitä munat, huuhtele ne kylmässä vedessä, kuori ja halkaise ne.
2. Currykastike: Kuori ja silppua sipulit. Kuutioi omena. Kuullota sipulisilppua ja omenakuutioita voissa, ripottele pinnalle curry ja paista hetki. Nosta liedeltä ja sekoita jauhot joukkoon, nosta takaisin liedelle ja kaada sekaan kanalientä vähän kerrallan ja sekoitellen. Kiehauta ja keitä 3 minuuttia. Siivilöi kastike.
3. Kaada riisi lämpimään vuokaan. Nostele munanpuolikkaat riisipedille ja kaada kastike päälle juuri ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria