Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Munakoisovuoka melanzane ja tomaattikastike

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kasvisruoka, Kasvisruoka

4:lle hengelle

  • 2 keskikokoista munakoisoa
  • 1 kananmuna
  • 1-2 dl vehnäjauhoja
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 pieni sipuli
  • 3-4 mozzarellaa
  • 80 g parmesanraastetta
  • 2 prk tomaattimurskaa
  • 1 dl vettä
  • oliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

Leikkaa munakoisot pitkittäin noin 1 cm paksuisiksi viipaleiksi. Levitä viipaleet talouspaperin tai leivinliinan päälle ja ripottele pinnalle hieman suolaa, joka poistaa munakoisojen kitkeryyden. Anna suolan vaikuttaa puolisen tuntia ja kuivaa sen jälkeen pinta kevyesti paperilla painellen. Pyöräytä viipaleet vehnäjauhoissa ja paista pannulla oliiviöljyssä kullanruskeiksi.

Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota kattilassa tilkassa öljyä. Lisää tomaattimurska ja vesi. Anna hautua noin 30 minuuttia ja mausta suolalla sekä pippurilla. Leikkaa mozzarellat ohuiksi viipaleiksi.

Kokoa ruoka uunivuokaan. Kaada pohjalle ensin hieman tomaattikastiketta, lado päälle munakoisoviipaleita ja mozzarellaa. Ripottele väliin parmesanraastetta ja kananmunaa. Tee sama uudestaan kunnes vuoka on täynnä. Säästä loppu tomaattikastike tarjoilua varten. Päällimmäisen kerroksen tulee olla munakoisoa, jonka päälle ripotellaan loput parmesanraasteet.

Paista 170°c:ssa noin tunti. Anna hieman jäähtyä ja tarjoile pestokastikkeen ja rucolan kera.

Lisää aiheesta:

Hovimestarin moussakaGluteeniton pannupizza salamilla ja jauhelihallaMoussaka juurisellerilläMunakoisoa riisipedilläAnjovisöljypitsatPasta alla Siciliana
KasvislaatikkoKasvisruokaGoGreenPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kasvislaatikko
  • 30.11.201508:40
    Joululaatikot

    Punajuurilaatikko

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Purjoa riisipedillä

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Munakoisoa tomaatissa

  • 18.02.201300:00
    Kasvisruoka

    Purjoa hollandaise-kastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Munakoisolaatikko