Munakoisolaatikko
Tämä resepti on saanut innoituksensa Kreikasta.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Neljälle-viidelle
- n. 1 kg munakoisoa
- vehnäjauhoja
- rapsiöljyä
- 2 keltasipulia, hienonnettuina
- 2 paprikaa, kuutioituina
- 1 nippu persiljaa, hienonnettuna
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 1 dl tomaattipyreetä + 1 ½ dl vettä
- n. 400 g jauhelihaa
Kastike
- 2 rkl margariinia
- 2 ½ rkl vehnäjauhoja
- 3 dl maitoa
- 2 dl juustoraastetta
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Viipaloi munakoisot pituussuuntaan. Suolaa viipaleet, anna vetäytyä 20 minuuttia ja kuivaa ne.
2. Kääntele viipaleet jauhoissa ja paista nopeasti kuumassa öljyssä. Valuta talouspaperilla.
3. Paista sipuli, paprika ja persilja tilkassa öljyä padassa.
4. Lisää jauheliha, ruskista, mausta ja lisää tomaattipyree ja vesi. Anna kiehua hiljalleen 30 minuuttia.
5. Paista margariini ja jauhot kattilassa, lisää maito ja keitä 5 minuuttia. Ota kattila liedeltä ja lisää puolet juustoraasteesta.
6. Lado munakoisoa ja lihaseosta vuorotellen uunivuokaan. Kaada kastike vuokaan, ripottele päälle juustoraastetta ja kypsennä uunissa n. 45 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan