Munakoisoa tomaatissa
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5674676/landscape16_9/515/290/e93468ee3e4bd68df20e1b854a3da7ad/rn/898946-3069.jpg)
Munakoiso on loistava pohja monelle ruokalajille. Jos haluat syödä täysin vegetaarisesti, vaihda kinkku esimerkiksi viipaloituihin tomaatteihin.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle-viidelle
- n. 700 g munakoisoa
- suolaa ja jauhoja
- rapsiöljyä
- 1 keltasipuli, hienonnettu
- 5 basilikanlehteä
- cayennepippuria
- 1 prk tomaattimurskaa
- 200 g suikaloitua keittokinkkua
- parmesaania
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Viipaloi munakoisot paksuiksi siivuiksi. Suolaa ne ja anna vetäytyä 20 minuuttia talouspaperin päällä. Pyyhi ne kuiviksi, kääntele jauhoissa ja paista nopeasti kuumassa öljyssä. Valuta talouspaperilla.
2. Paista sipuli ja suikaloitu basilika tilkassa öljyä kattilassa. Mausta cayennepippurilla ja lisää tomaattimurska.
3. Lado vuorotellen tomaattikastiketta, munakoisoa ja kinkkua uunivuokaan, alimmaiseksi ja päällimmäiseksi munakoisoa. Ripottele päälle juustoa, pirskota päälle hieman öljyä ja paista uunissa n. 30 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka