Munakoisoa tomaatissa
Munakoiso on loistava pohja monelle ruokalajille. Jos haluat syödä täysin vegetaarisesti, vaihda kinkku esimerkiksi viipaloituihin tomaatteihin.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle-viidelle
- n. 700 g munakoisoa
- suolaa ja jauhoja
- rapsiöljyä
- 1 keltasipuli, hienonnettu
- 5 basilikanlehteä
- cayennepippuria
- 1 prk tomaattimurskaa
- 200 g suikaloitua keittokinkkua
- parmesaania
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Viipaloi munakoisot paksuiksi siivuiksi. Suolaa ne ja anna vetäytyä 20 minuuttia talouspaperin päällä. Pyyhi ne kuiviksi, kääntele jauhoissa ja paista nopeasti kuumassa öljyssä. Valuta talouspaperilla.
2. Paista sipuli ja suikaloitu basilika tilkassa öljyä kattilassa. Mausta cayennepippurilla ja lisää tomaattimurska.
3. Lado vuorotellen tomaattikastiketta, munakoisoa ja kinkkua uunivuokaan, alimmaiseksi ja päällimmäiseksi munakoisoa. Ripottele päälle juustoa, pirskota päälle hieman öljyä ja paista uunissa n. 30 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje