Munakoisoa tomaatissa

Munakoiso on loistava pohja monelle ruokalajille. Jos haluat syödä täysin vegetaarisesti, vaihda kinkku esimerkiksi viipaloituihin tomaatteihin.

Neljälle-viidelle

  • n. 700 g munakoisoa
  • suolaa ja jauhoja
  • rapsiöljyä
  • 1 keltasipuli, hienonnettu
  • 5 basilikanlehteä
  • cayennepippuria
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 200 g suikaloitua keittokinkkua
  • parmesaania

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Viipaloi munakoisot paksuiksi siivuiksi. Suolaa ne ja anna vetäytyä 20 minuuttia talouspaperin päällä. Pyyhi ne kuiviksi, kääntele jauhoissa ja paista nopeasti kuumassa öljyssä. Valuta talouspaperilla.

2. Paista sipuli ja suikaloitu basilika tilkassa öljyä kattilassa. Mausta cayennepippurilla ja lisää tomaattimurska.

3. Lado vuorotellen tomaattikastiketta, munakoisoa ja kinkkua uunivuokaan, alimmaiseksi ja päällimmäiseksi munakoisoa. Ripottele päälle juustoa, pirskota päälle hieman öljyä ja paista uunissa n. 30 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja