Munakoiso-tomaattipasta
Pasta alla Norma sisältää maistuvia, uppopaistettuja munakoisoja.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
4 hengelle
- 450 g penne rigate –pastaa
- 4 rkl neitsytoliiviöljyä
- neitsytoliiviöljyä munakoison uppopaistamiseen
- ½ sipuli kuutioituna
- 400 g kuorittuja luumutomaatteja (tölkki)
- suolaa, vastajauhettua mustapippuria
- 1 keskikokoinen munakoiso, kuutioituna
- tuoreita basilikanlehtiä, revittyinä
- ricottajuustoa, vastaraastettuna kaiken päälle
Tee näin
Valmistusohje
- Keitä pennepasta suolalla maustetussa vedessä. Sekoita, jotteivät pennet tarttuisi toisiina. Valmista pastan keittyessä kastike.
- Kuumenna öljy paistokasarissa.
- Ruskista sipuli kevyesti, lisää joukkoon tomaatit nesteineen.
- Murskaa tomaatit kevyesti.
- Lisää suola ja pippuri. Keitä kastiketta kasaan muutaman minuutin ajan.
- Ruskista munakoisot öljyssä pannulla. Ota talouspaperilla ylimääräinen öljy pois.
- Valuta pasta hieman ennen al dente –vaihetta ja lisää se kastikkeen joukkoon.
- Keitä pasta sopivaksi kastikkeen seassa. Lisää munakoisot, basilika, ja juusto.
- Sekoita hyvin.
- Varo, ettet keitä pastaa liian tahmaiseksi!
- Tarjoile juustoraasteen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan