Mummon makkarakastike
Kunnon makkarakastike maistuu ja täyttää. Lasten ehdoton suosikki.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Ainekset
- 1 lenkkimakkara
- 1 sipuli
- 20 g voita
- 3 rkl vehnäjauhoja
- 1 rkl tomaattipyreetä
- 5 maustepippuria
- 2 laakerinlehteä
- suolaa
- 1 dl kermaa
Valmistusohje
Kuori makkara ja pilko se. Leikkaa sipuli silpuksi ja ruskista voissa jauhojen kanssa. Lisää makkarat, kun väriä alkaa muodostua ja jatka kunnes jauhot ovat paahteisen ruskeita. Mausta tomaattimurskalla, maustepippureilla ja laakerinlehdillä.
Lisää vettä sen verran, että ainekset peittyvät ja hauduta kastiketta ainakin vartin ajan. Tarkista kastikkeen maku ja mausta tarpeen mukaan suolalla. Aateloi kastike lopuksi kermalla ja tarjoa sen kanssa keitettyjä perunoita.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan