Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Mummin taatelikakku

9:00Joulumisu ja Mummin taatelikakku
Julkaistu 14.12.2017 07:25

MTV LIFESTYLE

Ainekset

  • 10-12 annosta
  • 200 g taateleita
  • 2 dl vettä
  • 200 g voita
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 dl kermaviiliä
  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 vaniljatanko
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa

Valmistusohje

Voitele ja korppujauhota 1,8 l-vetoinen rengasvuoka. Pilko taatelit ja keitä pehmeiksi veden kanssa. Soseuta sauvasekoittimella ja sulata voi lämpimän taateliseoksen joukkoon.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä muna-sokerivaahto, taateliseos ja halkaistun vaniljatangon sisus varovasti sekoittaen. Lisää joukkoon kermaviili.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää jauhoseos taikinaan. Vältä turhaa sekoittamista. Kaada vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa n. 1 tunti. Anna kakun jäähtyä hieman ennen kuin kumoat sen.

Huomenta Suomen Makujen aamu -ohjelmassa valmistettiin jouluisia leivonnaisia Nannan ja Marcoksen johdolla. Tämä taatelikakku tuoksuu ihanan karamelliselle jo pöydällä jäähtyessään. Ihan paras kakku, joka vain paranee entisestään vanhetessaan!

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan reseptiBanaanikakkuTaatelikakkuAntti Vahteran toscakakkuTaateli-rusinakakkuOmenakeikauskakku
JouluruokaJouluKuivakakkuMakujen aamuLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Jouluruoka
  • 14.12.202409:46
    Kahvijälkiruoat

    Luumupitko

  • 14.12.202409:45
    Cocktail alkupalat

    Helpot joulun cocktailpalat

  • 10.12.202410:07
    Matjessilli

    Sillikaviaari

  • 09.12.202413:05
    Kala

    Valkosipulisilakat, sinappisilakat ja ranskalainen sinappisilli

  • 19.10.202115:40
    Joulukinkku

    Pähkinävoikuorrute kinkulle