Joulumisu ja Mummin taatelikakku 9:00

Mummin taatelikakku

Huomenta Suomen Makujen aamu -ohjelmassa valmistettiin jouluisia leivonnaisia Nannan ja Marcoksen johdolla. Tämä taatelikakku tuoksuu ihanan karamelliselle jo pöydällä jäähtyessään. Ihan paras kakku, joka vain paranee entisestään vanhetessaan!

Ainekset

  • 10-12 annosta
  • 200 g taateleita
  • 2 dl vettä
  • 200 g voita
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 dl kermaviiliä
  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 vaniljatanko
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa

Valmistusohje

Voitele ja korppujauhota 1,8 l-vetoinen rengasvuoka. Pilko taatelit ja keitä pehmeiksi veden kanssa. Soseuta sauvasekoittimella ja sulata voi lämpimän taateliseoksen joukkoon.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä muna-sokerivaahto, taateliseos ja halkaistun vaniljatangon sisus varovasti sekoittaen. Lisää joukkoon kermaviili.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää jauhoseos taikinaan. Vältä turhaa sekoittamista. Kaada vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa n. 1 tunti. Anna kakun jäähtyä hieman ennen kuin kumoat sen.

 

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!