Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Muikunmätigraavatut silakat näkkileivällä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Neljälle

  • 1 kg tuoreita silakoita

Säilykeliemi

  • 5 dl vettä
  • ¾ dl etikkaa
  • 1 rkl suolaa
  • 1 rkl kidesokeria

Muikunmätikastike

  • 1 dl majoneesia
  • 1 dl kermaa tai ranskankermaa
  • 1 tl ranskalaista sinappia
  • 1 rkl hienonnettua tilliä
  • 1 rkl hienonnettua ruohosipulia
  • 1 hienonnettu salottisipuli
  • ½ tl suolaa
  • 2 rkl muikunmätiä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Tarjoiluun

  • jauhettua valkopippuria
  • 2 rkl hienonnettua ruohosipulia

Valmistusohje

1. Päivä 1: Perkaa silakat, vedä pois selkäruodot, huuhdo fileet ja vedä pois nahka. Selkäruodon poistat näin: Vie peukalo ruotoa pitkin pyrstöstä päin, taita kala auki, vie peukalo ruodon alle ja irrota. Vedä pois nahka pyrstöstä päin. Huuhdo ja valuta fileet. Sekoita vesi, etikka ja suola. Laita fileet liemeen yön yli.

2. Päivä 2: Sekoita kastikkeen ainekset. Valuta silakkafileet kunnolla siivilässä. Laita ne tarjoiluvadille ja kaada kastike päälle. Marinoi yön yli.

3. Ripottele päälle vastahienonnettua ruohosipulia tai muita yrttejä juuri ennen tarjoilua. Tarjoile näkkileivän kera. Keitetyt puikulaperunat ja retiisit sopivat myös yhteen silakoiden kera.

Varaa kunnolla aikaa, kun graavaat silakoita. Silakkafileiden on ensin maustuttava liemessä 12 tuntia, sitten niitä marinoidaan vuorokausi. Aloita siis kaksi vuorokautta ennen kuin tarjoilet silakat.

Lisää aiheesta:

Kirkasgraavatut silakat s/s NorrteljeMuikunmätigraavatut silakat maustetulla juustollaMuikunmätigraavatut silakatSäilötyt silakkapihvitGraavatut silakat perunallaValkosipulisilakat graavattuina
GraavikalaJouluAlkuruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Graavikala
  • 30.06.202307:55
    Graavilohi

    Graavilohi nejällä tapaa – helppo keino saada kalasuosikista entistä parempaa!

  • 22.12.202115:33
    Graavilohi

    Maailman paras graavilohi Harri Syrjäsen tapaan

  • 16.12.202112:18
    Lohifilee

    Jääkellarin lohi – Henri Alénin ohje

  • 15.12.201707:25
    Marinoitu kala

    Graavisiikaceviche

  • 04.12.201708:11
    Itsenäisyyspäivän herkut

    Pikagraavattu lohi ja naposteltavat itsenäisyyspäivän valvojaisiin