Muhennetut leikkopavut pekonin kanssa

Leikkopavut ovat herkkua. Jos haluat vegevaihtoehdon, jätä pekoni pois.

Neljälle

  • 600 g tuoreita leikkopapuja
  • 5 dl vettä
  • 1 vihannesliemikuutio
  • 400 g pekonia

Muhennos

  • 2 rkl voita
  • 3 rkl vehnäjauhoa
  • 3 dl keitinlientä
  • 1 dl maitoa tai kermaa
  • persiljaa
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Vedä pavunpaloista "langat" ja katko palot pienemmiksi. Kiehauta vihannesliemi ja lisää pavut. Keitä papuja, kunnes ne ovat melkein pehmeitä. Nosta liemestä ja valuta.

2. Kuullota voita ja jauhoa kasarissa, lisää keitinlientä ja kermaa, mausta ja keitä 5 minuuttia. Kääntele pavut joukkoon ja kuumenna.

3. Paista pekonit rapeiksi ja tarjoile muhennoksen kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat