Muhennetut leikkopavut pekonin kanssa
Julkaistu
Leikkopavut ovat herkkua. Jos haluat vegevaihtoehdon, jätä pekoni pois.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 600 g tuoreita leikkopapuja
- 5 dl vettä
- 1 vihannesliemikuutio
- 400 g pekonia
Muhennos
- 2 rkl voita
- 3 rkl vehnäjauhoa
- 3 dl keitinlientä
- 1 dl maitoa tai kermaa
- persiljaa
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Vedä pavunpaloista "langat" ja katko palot pienemmiksi. Kiehauta vihannesliemi ja lisää pavut. Keitä papuja, kunnes ne ovat melkein pehmeitä. Nosta liemestä ja valuta.
2. Kuullota voita ja jauhoa kasarissa, lisää keitinlientä ja kermaa, mausta ja keitä 5 minuuttia. Kääntele pavut joukkoon ja kuumenna.
3. Paista pekonit rapeiksi ja tarjoile muhennoksen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti