Muhennettuja vihanneksia lihapullien kera
Oikein maukas muhennos on kevyt ja mieto ja nostaa esiin vihannesten makua. Reseptin vihannekset ovat vain ehdotus, voit vaihtaa ne omiin suosikkeihisi. Muhenna yhtä sorttia kerrallaan tai sekoita useampia.
Neljälle
- ¼ kukkakaali
- ½ dl vihreitä herneitä
- 1 porkkana
- 1 tomaatti
- persiljaa
- 1 kasvisliemikuutio
- 1 ½ dl vettä
- 1 dl maitoa
- 2 rkl voita
- 2 rkl vehnäjauhoja
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 2 rkl kermaa
Tarjoiluun
- 4 annosta lihapullia
Valmistusohje
1. Puhdista vihannekset ja paloittele ne samankokoisiksi paloiksi. Keitä kasvisliemikuutio vedessä. Lisää vihannekset keittoajan mukaan. Nosta vihannekset kattilasta niiden pehmennyttyä ja pidä lämpimänä. Lisää maito kasvisliemeen.
2. Sulata voi kattilassa. Ota kattila liedeltä ja vatkaa mukaan jauhot. Kuumenna maito-kasvisliemiseos. Lisää se vähän kerrallaan suuruskattilaan, samalla vatkaten. Laita kattila takaisin levylle ja anna poreilla miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla, lisää kerma.
3. Sekoita keitetyt vihannekset muhennokseen. Leikkaa päälle persiljaa. Tarjoile lämpimien lihapullien kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Meksikolainen papukeitto
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Harri Syrjäsen inkiväärishotti