Muhennettuja vihanneksia lihapullien kera
Oikein maukas muhennos on kevyt ja mieto ja nostaa esiin vihannesten makua. Reseptin vihannekset ovat vain ehdotus, voit vaihtaa ne omiin suosikkeihisi. Muhenna yhtä sorttia kerrallaan tai sekoita useampia.
Neljälle
- ¼ kukkakaali
- ½ dl vihreitä herneitä
- 1 porkkana
- 1 tomaatti
- persiljaa
- 1 kasvisliemikuutio
- 1 ½ dl vettä
- 1 dl maitoa
- 2 rkl voita
- 2 rkl vehnäjauhoja
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 2 rkl kermaa
Tarjoiluun
- 4 annosta lihapullia
Valmistusohje
1. Puhdista vihannekset ja paloittele ne samankokoisiksi paloiksi. Keitä kasvisliemikuutio vedessä. Lisää vihannekset keittoajan mukaan. Nosta vihannekset kattilasta niiden pehmennyttyä ja pidä lämpimänä. Lisää maito kasvisliemeen.
2. Sulata voi kattilassa. Ota kattila liedeltä ja vatkaa mukaan jauhot. Kuumenna maito-kasvisliemiseos. Lisää se vähän kerrallaan suuruskattilaan, samalla vatkaten. Laita kattila takaisin levylle ja anna poreilla miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla, lisää kerma.
3. Sekoita keitetyt vihannekset muhennokseen. Leikkaa päälle persiljaa. Tarjoile lämpimien lihapullien kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa