Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Muhennettuja vihanneksia lihapullien kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Neljälle

  • ¼ kukkakaali
  • ½ dl vihreitä herneitä
  • 1 porkkana
  • 1 tomaatti
  • persiljaa
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 1 ½ dl vettä
  • 1 dl maitoa
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 2 rkl kermaa

Tarjoiluun

  • 4 annosta lihapullia

Valmistusohje

1. Puhdista vihannekset ja paloittele ne samankokoisiksi paloiksi. Keitä kasvisliemikuutio vedessä. Lisää vihannekset keittoajan mukaan. Nosta vihannekset kattilasta niiden pehmennyttyä ja pidä lämpimänä. Lisää maito kasvisliemeen.

2. Sulata voi kattilassa. Ota kattila liedeltä ja vatkaa mukaan jauhot. Kuumenna maito-kasvisliemiseos. Lisää se vähän kerrallaan suuruskattilaan, samalla vatkaten. Laita kattila takaisin levylle ja anna poreilla miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla, lisää kerma.

3. Sekoita keitetyt vihannekset muhennokseen. Leikkaa päälle persiljaa. Tarjoile lämpimien lihapullien kera.

Lisää aiheesta:

KasvisgratiiniPorkkanagratiiniPapu-pinaattiravioliCrème VichyssoiseJuureskeittoKermainen vesikrassikeitto
KasvispataGoGreenPääruoatLiharuoka

Oikein maukas muhennos on kevyt ja mieto ja nostaa esiin vihannesten makua. Reseptin vihannekset ovat vain ehdotus, voit vaihtaa ne omiin suosikkeihisi. Muhenna yhtä sorttia kerrallaan tai sekoita useampia.

Tuoreimmat aiheesta

Kasvispata
  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Peruna-fenkolinlehtipata

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Patatas Bravas

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Vihanneksia sitruunakastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Paistettuja vihanneksia ja kurkkukastiketta

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Puutarhurin kasvispata