Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Mozzarellaleivät

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kasvisruoka, Kasvisruoka

Ainekset

  • 2 munaa
  • suolaa
  • pippuria
  • 12 sentin paksuista patonkiviipaletta
  • säilyke latva-artisokkaa (Scalá)
  • kaprista
  • 6 sentin paksuista mozzarellaviipaletta
  • basilikaa
  • 2½ dl maitoa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • paistoöljyä

Meiramitomaatit

  • 6 tomaattia
  • kourallinen
  • hienonnettua meiramia
  • 3 rkl korppujauhoja
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 salottisipuli
  • 2 rkl parmesaaniraastetta
  • suolaa
  • pippuria
  • oliiviöljyä (Lanfranchi)

Valmistusohje

Vatkaa munat ja mausta suolalla ja pippurilla. Levitä leipäviipaleet työpöydälle ja päällystä ne mozzarellalla, latva-artisokalla, kapriksella, basilikalla ja vielä kanneksi leipäviipale. Pyöritä leivät maidossa sekä jauhoissa ja lopuksi munaseoksessa. Kuumenna öljy pannussa ja paista leivät molemmin puolin kullankeltaisiksi. Valuta talouspaperin päällä ja tarjoile heti.

Puolita tomaatit ja poista niistä siemenet. Ripottele suolaa leikatulle puolelle ja käännä yösalaisin valumaan. Hienonna valkosipuli ja sipuli. Sekoita kulhossa meirami, korppujauhe, valkosipuli, salottisipuli ja parmesaaniraaste. Mausta suolalla ja pippurilla. Täytä tomaatit ja pirskottele pinnalle oliiviöljyä. Voitele uunivuoka öljyllä ja paista tomaatteja 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia ja tarjoile heti.

Lisää aiheesta:

Kokkisodan viimeisessä jaksossa valmistetaan toast skagen torakoista – vieraina Paleface ja Stig SienitoastitPaistettua maksaa, juureksia ja pekoni-kapriskastikettaKanafileetä rapean salaatin ja krutonkien keraMunakoisovuoka melanzane ja tomaattikastikeSitruuna-yrttijyväbroileri ja salaattia passionkastikkeella
KasvisvoileipäKasvisruokaBrunssiAlkuruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kasvisvoileipä
  • 26.02.202110:44
    Hellapoliisi

    Lämminleipäpelti eli lämppärit pellillä

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Gluteeniton grillattu kolmioleipä

  • 18.02.201300:00
    Kasvisruoka

    Tatti-parmesanpatongit

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lämpimät sienileivät

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Sipulia, tomaattia ja mozzarellaa