Mainos
Mainos

Mozzarellaiset perunakroketit

David rakastaa perunoita niin että ilahtuu patata&potato -resepteistä aina kuin pikkupoika. Tämä perunakroketti on Roccon perheen klassikko. Suvun signeeraus suorastaan loistaa sulaneen mozzarellan keskeltä!

Ainekset

  • 600g perunoita, kuorittuna
  • 1/2 kuppia raastettua parmesaanijuustoa
  • persiljasilppua
  • 2 munaa
  • mozzarellajuustoa
  • 1 kuppi korppujauhoja
  • suolaa ja pippuria
  • neitsytoliiviöljyä paistamiseen

Valmistusohje

- Keitä perunoita kunnes ne ovat pehmeitä. Anna jäähtyä 20 minuutin ajan. Soseuta perunat isossa kulhossa perunanuijalla tai purista perunapuristimen läpi.

- Lisää raastettu parmesaani, persiljasilppu, suola, pippuri ja yksi muna. Sekoita kaksin käsin kunnes aineet ovat kunnolla sekoittuneet keskenään.

- Ota kourallinen muussaantuneita perunoita ja muotoile massasta 4 cm paksuisia ja 7,5 cm pitkiä pötkylöitä. Tee sormilla lovi massan keskelle ja sujauta pala mozzarellaa sisään. Sulje lovi ja varmista, että juusto on kokonaan peittynyt.

- Dippaa kroketit munaseoksessa ja kieritä korppujauhoissa. Muotoile pötkylämassa tarpeen vaatiessa uudelleen.

- Paista kroketit erittäin kuumassa neitsytoliiviöljyssä kunnes ne ovat rapeita ja kullanruskeita.

- Anna krokettien jäähtyä paperin päällä ja tarjoile lämpimänä.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.