Mokkapalat
Mokkapalat ovat kestosuosikkeja ja ne maistuvat aina. Kokeile näitä suklaisia herkkuja!
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- 4 munaa
- 4 dl sokeria
- 5 dl vehnäjauhoja
- 1 dl kaakaojauhetta
- 3 tl leivinjauhetta
- 150 g voita tai margariinia
- 2 dl vettä
Kuorrute
- 5 dl tomusokeria
- 0,5 dl vahvaa kahvia
- 50 g voita
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
2. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Sekoita jauhoseos muna-sokeriseokseen. Sulata voi tai margariini ja lisää joukkoon vesi. Sekoita vesi-rasvaseos taikinaan koko ajan sekoittaen.
Vuoraa uunivuoan pohja leivinpaperilla. Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa noin 20 minuuttia. Kokeile kakkua tikulla, kun tikkuun ei enää tartu taikinaa, on kakku valmis.
3. Kuorrute
Sulata voi. Sekoita tomusokeri ja kahvi keskenään. Lisää kahvia ruokalusikallinen kerrallaan, jotta massasta ei tule liian löysää.
Sekoita joukkoon lopuksi voi. Levitä kuorrutus jäähtyneelle kakkupohjalle. Anna kuorrutteen jähmettyä. Leikkaa ruuduiksi ja koristele.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa