Mokkapalat
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5661726/landscape16_9/515/290/f6e9fbdf905203c3331d03b5dfa2dfe1/rk/623131-8254.jpg)
Mokkapalat ovat kestosuosikkeja ja ne maistuvat aina. Kokeile näitä suklaisia herkkuja!
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- 4 munaa
- 4 dl sokeria
- 5 dl vehnäjauhoja
- 1 dl kaakaojauhetta
- 3 tl leivinjauhetta
- 150 g voita tai margariinia
- 2 dl vettä
Kuorrute
- 5 dl tomusokeria
- 0,5 dl vahvaa kahvia
- 50 g voita
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
2. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Sekoita jauhoseos muna-sokeriseokseen. Sulata voi tai margariini ja lisää joukkoon vesi. Sekoita vesi-rasvaseos taikinaan koko ajan sekoittaen.
Vuoraa uunivuoan pohja leivinpaperilla. Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa noin 20 minuuttia. Kokeile kakkua tikulla, kun tikkuun ei enää tartu taikinaa, on kakku valmis.
3. Kuorrute
Sulata voi. Sekoita tomusokeri ja kahvi keskenään. Lisää kahvia ruokalusikallinen kerrallaan, jotta massasta ei tule liian löysää.
Sekoita joukkoon lopuksi voi. Levitä kuorrutus jäähtyneelle kakkupohjalle. Anna kuorrutteen jähmettyä. Leikkaa ruuduiksi ja koristele.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka