Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Mokkaneliöt

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Uunipellillinen, noin 30 neliötä

  • 2 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 4 ½ dl erikoisvehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 ½ dl maitoa
  • 1 ½ dl voi- tai margariinisulaa

Päälle

  • ½ dl kuumaa, vahvaa kahvia (tai 1 rkl pikakahvijauhetta + vettä)
  • ½ dl kuumaa voisulaa
  • 4 dl tomusokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 rkl tummaa kaakaojauhetta

Tai täyte ilman kaakaota

  • 1 dl kuumaa, vahvaa kahvia (tai 1 rkl pikakahvijauhetta + vettä)
  • 1/2 dl kuumaa voisulaa
  • 6-7 dl tomusokeria
  • 2 tl vaniljasokeria

Pinnalle

  • kookoshiutaleita tai mantelilastuja

Valmistusohje

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe ja vaniljasokeri vehnäjauhoihin ja sekoita jauhoseos vuorotellen maidon ja sulan, jäähtyneen rasvan kanssa taikinaan.

Kaada taikina reunalliselle uunipellille voidellun leivinpaperin päälle, levitä tasaiseksi. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla n. 15 min.

Valitse täyte, kaakaolla saat tummemman ja suklaisemman. Sekoita päällyksen aineet tasaiseksi seokseksi ja levitä lämpimälle torttupohjalle kuorrutteeksi, ripottele pinnalle heti kookoshiutaleita tai mantelilastuja.

Mokkaruutu, mokkapala tai mokkaneliö, makealla suosikilla on monta nimeä! Jotkut haluavat ehdottomasti vaalean pohjan, toiset taas lisäävät taikinaan kaakao- ja kahvijauhetta, jolloin pohjasta tulee tummempi. Myös kuorrutteen voi maustaa oman maun mukaan joko kahvilla tai suklaalla.

Leikkaa jäähtyneenä n. 6 x 6 cm neliöiksi terävällä veitsellä. Jos kuorrute tarttuu veitseen, kostuta se välillä kuumassa vedessä.

Lisää aiheesta:

MokkapalamutakakkuPinkit mokkapalat täysjyväjauhoihinRuneberginkakkuMokkaleivoksetRuis-mokkapalatPorkkanakakku valkosuklaakuorrutteella
MokkapalatKasvisruokaMyllyn ParasJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Mokkapalat
  • 12.11.202413:27
    Suklaakakku

    Mokkapalamutakakku

  • 28.01.202211:41
    Leivonta

    Satokausikalenterin veriappelsiinimokkapalat

  • 04.12.202013:37
    Jouluruoka

    Joulumokkapalat: Amandan mehevät piparimokkapalat, joissa on paksu kuorrute

  • 20.03.202015:54
    Keväänjuhlat

    Mokkapalat – Nannan täydellinen ohje, jolla saat uskomattoman mehevän lopputuloksen

  • 09.02.201615:32
    Jälkiruoka

    Pinkit mokkapalat täysjyväjauhoihin