Mokkakääretorttu
Tämä kääretorttu maistuu ihanasti kahvilta. Jos haluat tehdä siitä vielä ”aikuisemman”, käytä täytteeseen veden sijasta liraus konjakkia tai tummaa rommia.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
12-15 siivuun
- 3 kananmunaa
- 2 dl kidesokeria
- 2 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 rkl kaakaojauhetta
- ½ dl kahvikermaa
Täyte
- 100 g voita, pehmeää
- 1 rkl pikakahvia
- 1 rkl vettä
- 2 dl tomusokeria
- 2 munankeltuaista
Vuokaan
- voita + jauhoja
- kidesokeria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Vuoraa uunipannu leivinpaperilla, penslaa se halutessasi kevyesti voisulalla ja jauhota. Vatkaa munat ja sokeri valkoiseksi. Yhdistä kuivat ainekset ja lisää taikinaan. Sekoita mukaan kerma ja levitä taikina uunipannulle.
2. Paista uunin alatasolla 5 minuuttia. Kumoa levy sokeroidulle leivinpaperille heti otettuasi se uunista. Laita sen päälle kostea pyyheliina ja anna jäähtyä.
3. Sekoita pikakahvi 1 rkl vettä. Sekoita täyte ja levitä torttupohjalle. Kääri torttu rullalle ja laita se sauma alaspäin jääkaappiin jäähtymään ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka