Mokka-macadamia-semifreddo
Jälkiruoka kruunaa aterian. Tämä resepti on herkullisuuden lisäksi myös gluteeniton.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
Ainekset
- 2 keltuaista
- 2 valkuaista
- 2 dl tomusokeria
- 2 dl vispikermaa
- 2 prk (500 g) Mascarponea
- 1 1/2 dl vahvaa kahvia
- 3 rkl kahvilikööriä
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 tl jauhettua kanelia
- 1 1/2 dl macadamiapähkinöitä rouhittuna
Valmistusohje
Vatkaa keltuaiset ja puolet tomusokerista vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa myös valkuaiset vaahdoksi, lisää loppuvaiheessa loput tomusokerista ja jatka loppuun saakka. Vatkaa kerma vaahdoksi.
Sekoita juuston joukkoon kahvi, likööri, ja kaneli. Sekoita joukkoon pähkinärouhe ja keltuaisvaahto. Kääntele joukkoon kerma- ja valkuaisvaahto.
Kaada seos silikoniseen jäädykevuokaan tai muotteihin ja pakasta seuraavaan päivään. Koristele kermavaahdolla, vaahterasiirapilla ja kahvi-suklaamakeisilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka