Mokka-macadamia-semifreddo

Jälkiruoka kruunaa aterian. Tämä resepti on herkullisuuden lisäksi myös gluteeniton.

Ainekset

  • 2 keltuaista
  • 2 valkuaista
  • 2 dl tomusokeria
  • 2 dl vispikermaa
  • 2 prk (500 g) Mascarponea
  • 1 1/2 dl vahvaa kahvia
  • 3 rkl kahvilikööriä
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 tl jauhettua kanelia
  • 1 1/2 dl macadamiapähkinöitä rouhittuna

Valmistusohje

Vatkaa keltuaiset ja puolet tomusokerista vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa myös valkuaiset vaahdoksi, lisää loppuvaiheessa loput tomusokerista ja jatka loppuun saakka. Vatkaa kerma vaahdoksi.

Sekoita juuston joukkoon kahvi, likööri, ja kaneli. Sekoita joukkoon pähkinärouhe ja keltuaisvaahto. Kääntele joukkoon kerma- ja valkuaisvaahto.

Kaada seos silikoniseen jäädykevuokaan tai muotteihin ja pakasta seuraavaan päivään. Koristele kermavaahdolla, vaahterasiirapilla ja kahvi-suklaamakeisilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja