Mokka-macadamia-semifreddo
Jälkiruoka kruunaa aterian. Tämä resepti on herkullisuuden lisäksi myös gluteeniton.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
Ainekset
- 2 keltuaista
- 2 valkuaista
- 2 dl tomusokeria
- 2 dl vispikermaa
- 2 prk (500 g) Mascarponea
- 1 1/2 dl vahvaa kahvia
- 3 rkl kahvilikööriä
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 tl jauhettua kanelia
- 1 1/2 dl macadamiapähkinöitä rouhittuna
Valmistusohje
Vatkaa keltuaiset ja puolet tomusokerista vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa myös valkuaiset vaahdoksi, lisää loppuvaiheessa loput tomusokerista ja jatka loppuun saakka. Vatkaa kerma vaahdoksi.
Sekoita juuston joukkoon kahvi, likööri, ja kaneli. Sekoita joukkoon pähkinärouhe ja keltuaisvaahto. Kääntele joukkoon kerma- ja valkuaisvaahto.
Kaada seos silikoniseen jäädykevuokaan tai muotteihin ja pakasta seuraavaan päivään. Koristele kermavaahdolla, vaahterasiirapilla ja kahvi-suklaamakeisilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti