Mixed grill kahdella kastikkeella

On juhlavaa grillata useita eri aineksia ulkogrillillä. Muista eri ainesten erilaiset grilliajat. Herkulliset kastikkeet kruunaavat aterian.

Neljälle

  • 4 bratwurstia
  • 4 viipaletta pekonia
  • 4 viipaletta marinoitua porsaanfileetä
  • 400 g ranskanpaistia (naudan selkäpaistia)
  • 400 g kalkkunafileetä

Hunaja-sinappikastike

  • 5 rkl makeaa sinappia
  • 4 rkl valkoviinietikkaa
  • muutama tippa HP-kastiketta
  • muutama tippa worcestershirekastiketta
  • 3 rkl kidesokeria
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl valkopippuria
  • 2 dl neutraalia öljyä
  • 2 rkl juoksevaa hunajaa

Viskikastike

  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 dl lihalientä
  • 2 ½ dl kermaa
  • 1 tl kiinalaista soijaa
  • 2 cl viskiä
  • suolaa ja jauhettua mustapippuria

Valmistusohje

1. Hunaja-sinappikastike: Sekoita sinappi, viinietikka, HP-kastike, worcestershirekastike, sokeri, suola ja valkopippuri. Lisää öljy ensin tipoittain, sitten ohuena norona, samalla sekoittaen. Lisää hunaja, sekoita.

2. Viskikastike: Sulata voi ja sekoita mukaan jauhot. Lisää lientä ja kermaa vähän kerrallaan samalla sekoittaen. Mausta viskillä, soijalla, suolalla ja pippurilla.

3. Grillaa makkarat ja lihat, tarjoile paistettujen perunoiden, vihannesten ja kastikkeiden kera. Grillausaikoja: Bratwurst yhteensä 2-3 minuuttia, pekoniviipaleet yhteensä 1 minuutti, ranskanpaisti 1 ½ cm viipaleina 2-3 minuuttia molemmin puolin, kalkkunafilee 2 cm viipaleina 3-4 minuuttia molemmin puolin.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!