Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Mixed grill kahdella kastikkeella

Julkaistu 18.02.2013 00:00

On juhlavaa grillata useita eri aineksia ulkogrillillä. Muista eri ainesten erilaiset grilliajat. Herkulliset kastikkeet kruunaavat aterian.

Neljälle

  • 4 bratwurstia
  • 4 viipaletta pekonia
  • 4 viipaletta marinoitua porsaanfileetä
  • 400 g ranskanpaistia (naudan selkäpaistia)
  • 400 g kalkkunafileetä

Hunaja-sinappikastike

  • 5 rkl makeaa sinappia
  • 4 rkl valkoviinietikkaa
  • muutama tippa HP-kastiketta
  • muutama tippa worcestershirekastiketta
  • 3 rkl kidesokeria
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl valkopippuria
  • 2 dl neutraalia öljyä
  • 2 rkl juoksevaa hunajaa

Viskikastike

  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 dl lihalientä
  • 2 ½ dl kermaa
  • 1 tl kiinalaista soijaa
  • 2 cl viskiä
  • suolaa ja jauhettua mustapippuria

Valmistusohje

1. Hunaja-sinappikastike: Sekoita sinappi, viinietikka, HP-kastike, worcestershirekastike, sokeri, suola ja valkopippuri. Lisää öljy ensin tipoittain, sitten ohuena norona, samalla sekoittaen. Lisää hunaja, sekoita.

2. Viskikastike: Sulata voi ja sekoita mukaan jauhot. Lisää lientä ja kermaa vähän kerrallaan samalla sekoittaen. Mausta viskillä, soijalla, suolalla ja pippurilla.

3. Grillaa makkarat ja lihat, tarjoile paistettujen perunoiden, vihannesten ja kastikkeiden kera. Grillausaikoja: Bratwurst yhteensä 2-3 minuuttia, pekoniviipaleet yhteensä 1 minuutti, ranskanpaisti 1 ½ cm viipaleina 2-3 minuuttia molemmin puolin, kalkkunafilee 2 cm viipaleina 3-4 minuuttia molemmin puolin.

Lisää aiheesta:

Alkuruokalautanen kolmella lohellaVillin lännen kanaa perunasalaatillaLihavartaat maapähkinäkastikkeessaPaistettuja possuribsejä dippikastikkeen keraLinnanpaisti ihanalla kastikkeellaKuullotettu kylkipaisti
GrillimakkaraPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Grillimakkara
  • 16.06.201513:45
    Alkuruoat

    Makkarashotti

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Makkaraa kaikenikäisille

  • 18.02.201300:00
    Videoreseptit

    Savustettu grillilenkki ja pepperoniperunat

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Itse tehdyt grillimakkarat

  • 18.02.201300:00
    Perunasalaatti

    Makkarakutsut