On juhlavaa grillata useita eri aineksia ulkogrillillä. Muista eri ainesten erilaiset grilliajat. Herkulliset kastikkeet kruunaavat aterian.
Neljälle
- 4 bratwurstia
- 4 viipaletta pekonia
- 4 viipaletta marinoitua porsaanfileetä
- 400 g ranskanpaistia (naudan selkäpaistia)
- 400 g kalkkunafileetä
Hunaja-sinappikastike
- 5 rkl makeaa sinappia
- 4 rkl valkoviinietikkaa
- muutama tippa HP-kastiketta
- muutama tippa worcestershirekastiketta
- 3 rkl kidesokeria
- 1 tl suolaa
- ½ tl valkopippuria
- 2 dl neutraalia öljyä
- 2 rkl juoksevaa hunajaa
Viskikastike
- 2 rkl voita
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 2 dl lihalientä
- 2 ½ dl kermaa
- 1 tl kiinalaista soijaa
- 2 cl viskiä
- suolaa ja jauhettua mustapippuria
Valmistusohje
1. Hunaja-sinappikastike: Sekoita sinappi, viinietikka, HP-kastike, worcestershirekastike, sokeri, suola ja valkopippuri. Lisää öljy ensin tipoittain, sitten ohuena norona, samalla sekoittaen. Lisää hunaja, sekoita.
2. Viskikastike: Sulata voi ja sekoita mukaan jauhot. Lisää lientä ja kermaa vähän kerrallaan samalla sekoittaen. Mausta viskillä, soijalla, suolalla ja pippurilla.
3. Grillaa makkarat ja lihat, tarjoile paistettujen perunoiden, vihannesten ja kastikkeiden kera. Grillausaikoja: Bratwurst yhteensä 2-3 minuuttia, pekoniviipaleet yhteensä 1 minuutti, ranskanpaisti 1 ½ cm viipaleina 2-3 minuuttia molemmin puolin, kalkkunafilee 2 cm viipaleina 3-4 minuuttia molemmin puolin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.