Mixed grill kahdella kastikkeella
On juhlavaa grillata useita eri aineksia ulkogrillillä. Muista eri ainesten erilaiset grilliajat. Herkulliset kastikkeet kruunaavat aterian.
Neljälle
- 4 bratwurstia
- 4 viipaletta pekonia
- 4 viipaletta marinoitua porsaanfileetä
- 400 g ranskanpaistia (naudan selkäpaistia)
- 400 g kalkkunafileetä
Hunaja-sinappikastike
- 5 rkl makeaa sinappia
- 4 rkl valkoviinietikkaa
- muutama tippa HP-kastiketta
- muutama tippa worcestershirekastiketta
- 3 rkl kidesokeria
- 1 tl suolaa
- ½ tl valkopippuria
- 2 dl neutraalia öljyä
- 2 rkl juoksevaa hunajaa
Viskikastike
- 2 rkl voita
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 2 dl lihalientä
- 2 ½ dl kermaa
- 1 tl kiinalaista soijaa
- 2 cl viskiä
- suolaa ja jauhettua mustapippuria
Valmistusohje
1. Hunaja-sinappikastike: Sekoita sinappi, viinietikka, HP-kastike, worcestershirekastike, sokeri, suola ja valkopippuri. Lisää öljy ensin tipoittain, sitten ohuena norona, samalla sekoittaen. Lisää hunaja, sekoita.
2. Viskikastike: Sulata voi ja sekoita mukaan jauhot. Lisää lientä ja kermaa vähän kerrallaan samalla sekoittaen. Mausta viskillä, soijalla, suolalla ja pippurilla.
3. Grillaa makkarat ja lihat, tarjoile paistettujen perunoiden, vihannesten ja kastikkeiden kera. Grillausaikoja: Bratwurst yhteensä 2-3 minuuttia, pekoniviipaleet yhteensä 1 minuutti, ranskanpaisti 1 ½ cm viipaleina 2-3 minuuttia molemmin puolin, kalkkunafilee 2 cm viipaleina 3-4 minuuttia molemmin puolin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Meksikolainen papukeitto
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Harri Syrjäsen inkiväärishotti